Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

30Ara/140

Azerbaycanlılar Dayanışma Gecesinde Buluştu

DSC_0242  31 Aralık Dünya Azerbaycanlılarının Birlik ve Dayanışma (Hemreylik) Günü dolayısıyla Seka Park Kocaeli Azerbaycan Haydar Aliyev Kültür Evi’nde Dayanışma günü kutlandı.

Kocaeli Azerbaycan Haydar Aliyev Kültür Evi’nde yapılan dayanışma gününe ekseriyeti hanım yüze yakın dernek üyesi ve öğrenciler katıldı.

Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Bilal Dündar günün anlam ve önemine değinerek, Hemreylik gecesinin önemine değindi.

Daha sonra Başkan Dündar İzmit Belediyesi ile yapılan anlaşmalara da değinerek, Belediye ile yaptıkları işbirliği sonucu İzmit’in en önemli yerinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev’in adına Hatıra Ormanı yapılacağını söyledi. Ayrıca Hocalı Şehitleri Anıtı yapılması için protokol imzalandığını müjdeledi.

Azerbaycan Derneği’nin Kadın Kolları Genel Başkanı Hürriyet Zanburkan artık bayanların daha aktif olması gerektiğini anlattı ve bayanlardan bunun için söz aldı. Azerbaycan ezgilerini taşıyan şarkılar söylendi, hep birlikte danslar edildi.

Ve misafirler gecenin son bulmasıyla Azerbaycan Haydar Aliyev Kültür Ev’inden memnuniyetlerini belirterek ayrıldılar.

DSC_0223

DSC_0111

DSC_0109

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.