Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

28Ağu/110

En güleryüzlü hekimi kaybettik / İsmet ÇİĞİT

http://medya.ozgurkocaeli.com.tr/2010/09/120x75-mini-2.jpg">

Bir pazar günü yazısının, bir vefat haberi üzerine yazılmasını kesinlikle tercih etmezdim.

Ama önceki akşam bu kent için öylesine değerli, öylesine önemli bir insanı çok ani biçimde kaybettik ki, bugünkü yazımı değerli hekim, dost insan Kulak Burun Boğaz Hastalıkları uzmanı, sevgili büyüğüm rahmetli Opr. Dr. Şefik Postalcıoğlu’na ayırmayı, O’nunla ilgili olarak tarihe not düşmeyi, bir bakıma  görev kabul ediyorum.

Dr. Şefik Postalcıoğlu, bizim kentimizde uzun yıllardan beri görev yapan en güleryüzlü, insanlara saygısı, ilgisi en yüksek hekimlerin başında geliyordu. Özel bir insandı. Hekimliğinin yanı sıra çok iyi bir yöneticiydi. Uzun yıllar SSK İzmit Hastanesi’nde Başhekim Yardımcısı olarak görev yaptı. Siyaseten MHP’li olduğunu hiçbir zaman gizlemedi. MHP’nin iktidar ortağı olduğu dönemde İzmit Devlet Hastanesi’nin başhekimliğine atanmıştı.  İzmit Devlet Hastanesi, Postalcıoğlu’nun başhekimliği döneminde derlenip toparlandı, en parlak dönemlerinden birini yaşadı.

AKP iktidara geldikten sonra siyaseten Postalcıoğlu’nu değiştirme arzusu vardı ama, doğrusu bu uygulama AKP’lilerin de içine sinmiyordu. Bu nedenle Postalcıoğlu, AKP döneminde değiştirilen en son başhekimlerden biri olmuştur.

Yakın dostlarının “Şefik Hoca” diye hitab ettiği gönül adamı, dostluk sembolü Sayın Postalcıoğlu ile çok uzun yıllardır tanışırım. Başhekim olduğu dönemlerde, kulağımın arkasında büyükçe bir beze çıkmış, giderek kızarıp, şişerek beni çok rahatsız eder hale gelmişti. O günlerde, artık aile doktoru haline gelen değerli dost yine Kulak Burun Boğaz Hastalıkları uzmanı olan Saim Toker, sanırım İzmit’te değildi. Biraz korkup, ürkerek ve çaresizlik içinde Şefik Hoca’ya gitmiştim.

Önce uzun uzun muayene etti. Sonra bana pek de çaktırmadan ameliyathaneyi hazırlatmış, bir saat içinde beni ameliyata almıştı. Bir yandan başhekimi olduğu İzmit Devlet Hastanesi’nin

-şimdiki Kocaeli Devlet Hastanesi- sorunlarını, yapılanları anlatırken, öbür yandan burnumdan girip, kulak arkama uzanmış, beni perişan eden bezeyi almıştı.

Dr. Postalcıoğlu, cuma günü akşamı yakın dostları ile birlikte Seka Park Otel’de iftar yemeğine katılmış. Yemek bitmiş, teravih namazı için camiye gidilecekken, Seka Park içinde yol kenarına yığılıp kalmış.

Tesadüf, bizim Murat Yoldaş, bu iftar yemeğini haber yapmaya gitmiş. Postalcıoğlu’nun kalp krizi nedeniyle vefatından birkaç dakika önceki son fotoğraflarını çekmiş. Gazetedeki fotoğrafına bakın. Dr. Postalcıoğlu son nefesini vermeden 5-10 dakika önce çekilmiş. Burada bile Şefik Hoca en azından gülümsemeye çalışıyor. Ama yüzüne sanki biraz ölümün izi çökmüş gibi duruyor.

Postalcıoğlu, sadece hekim değildi. Gönül adamıydı. Yıllardır Kültür Müdürlüğü Türk Musikisi Derneği’nin başkanlığını yapıyor.. Kendisi de Türk Musikisi alanında derin bilgiye sahip, sesi de çok güzel olan bir insandır. Aslen Afyonkarahisarlıydı. Kocaeli’de Afyonkarahisarlılar Derneği’nin kuruluşuna öncülük etmiş, kurulduğundan buyana da başkanlığını yapmıştı.

Cuma akşamı iftar yemeğinde durgunlaşan Postalcıoğlu, teravih için mescide giderken yol kanarında fenalaşıp, yığılmış. Tesadüf, iftar masasında birlikte olduğu yakın arkadaşı, hekim Dr. Halil İbrahim Kahraman, Sekapark alanı içinde çimenler üzerinde yatan Postalcıoğlu’nu ilk gören kişi olmuş. Dr. Kahraman hemen ilk müdahaleyi yapıp, ambulans çağırmış. Şefik Hoca uzun yıllar çalıştığı şimdiki adıyla İzmit Seka Devlet Hastanesi’ndeki bütün çabalara rağmen kurtarılamamış.

Henüz gençti. Yapabileceği daha çok iş,  tedavi edeceği daha çok hasta vardı. Ama Postalcıoğlu için hayat bu kadarmış. Kadir Gecesi vefat etmiş olması da muteber insan oluşuna önemli bir örnektir diye düşünüyorum.

Dr. Postalcıoğlu, siyasetin de içinde olan bir insandı. MHP’liydi. Hekimlerin en güleryuzlüsü olduğu gibi, MHP’lilerin de en güleryüzlüsü olduğunu söyleyebilirim.

Son yerel seçimlerde, 2009 yılında MHP’nin İzmit Belediye Meclisi aday listesinin 1 nci sırasına konulmuştu. Dr. Postalcıoğlu, İzmit Belediye Meclisi ve Kocaeli Belediye Meclisi üyesi olsa, kesinlikle kente çok faydası olurdu. O günlerde MHP İl Başkanı Ruhi Çavdar ile de tartıştığımı hatırlıyorum. MHP, Büyükşehir adayı olarak Zekai Kahyaoğlu’nu çıkartmıştı. Çavdar’a, “Postalcıoğlu gibi biri varken, neden O’nu Büyükşehir adayı yapmadınız?” diye sormuştum. Çavdar, kendilerinin de bunu düşündüğünü, ama Postalcıoğlu’nun Büyükşehir Başkan adaylığını kabul etmediğini, meclis adaylığı için zor ikna ettiklerini anlatmıştı.

İzmit çok önemli bir insanını kaybetti. Dr. Şefik Postalcıolu, sadece bir hekim, başarılı bir Kulak Burun Boğaz Hastalıkları uzmanı değildi.

Şefik Hoca bir dosttu. Bu kent için bir değerdi. Sağlık alanında bu kente çok hizmetler yaptı. Binlerce kişiyi tedavi etti. Her hastasına güven veren, her hastası ile dost olan bir kişiliği vardı.

Siyasetçiydi, sanatçıydı.  Kafasında her zaman yaşadığı kent için, içinde bulunduğu sağlık sektörü için planlar, projeler dolaşırdı. Kolay kolay sinirlenmez, hiç kimseyi kırmamaya özel önem verirdi.

İzmit Devlet Hastanesi’nde Başhekimlik görevinin son dönemlerinde ağır bir kalp krizi geçirmiş, koma halinde götürüldüğü Tıp Fakültesi’nde günlerce yoğun bakımda kalmıştı. Zamanı, o zaman değil, şimdi dolmuş. Görevi başında geçirdiği çok ağır kalp krizinden kurtulan Şefik Hoca, bir Kadir Gecesi, iftar yemeğinin ardından teravih namazına giderken son nefesini verdi.

İzmit’te bir yere, bir sağlık kuruluşuna adının verilmesini hak edecek kadar değerli ve önemli bir insandı. Allah rahmet eylesin. Bütün yakınlarına, dostlarına başsağlığı dilerim.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.