Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

1Oca/150

YENİ YILDA NELER OLACAK? – Mustafa KÜPÇÜ

mustafa küpcüYENİ YILDA NELER OLACAK? - Mustafa KÜPÇÜ

Yeni yılda neler olacağına dair ne fal açacağım ne de aklıma gelenleri sıralayacağım!

“Perşembenin gelişi Çarşamba’dan bellidir” sözünden hareketle, ülkemizin ve dünyanın içinde bulunduğu ekonomik, siyasal, sosyal ve kültürel sürece bakarak, mütevazı bir yorum yapacağım.

Bir önceki yazımda, ülkemizin içinde bulunduğu koşulları ve sorunları büyük ölçüde sıralamış ve son 12 yılın “siyasal sorumlusu” Erdoğan’ın bu sorunları geniş halk kitlelerinin görmemesi için “Cambaza bak” misali, “yapay gündemlerle” kamuoyunu meşgul etmeye çalıştığını belirtmiştim.

Şimdi, konuyu biraz daha somut hale getirelim;

· Maliye Bakanı’nın açıkladığı 2015 Bütçesi’nde, yalnızca BORÇ FAİZİ ödemeleri için 48.8 milyar lira ayrılmış! ( İMF borcu bitti, şimdi biz borç veriyoruz yalanlarına inanan saflara özellikle hatırlatalım!)

· Cari Açık için de geçen yıllardan farksız tahminler var! Ama önümüzdeki yıl Cari Açığın 2014’ün üstünde olacağı, tüm ekonomistlerin ortak kanısı.

· Yalnızca Rusya’da yaşanan ve iki yıl sürmesi beklenen ekonomik kriz de gerek tarım ürünleri ihracatımıza gerekse turizm gelirlerimize büyük zarar verecek.

· “İleri teknoloji Ürünü” ürün ihracatında iddiası olmayan bir ülkeyiz. Ama, başka ülkelerin ileri teknoloji ürünlerini kullanma ve tüketmede yarış halindeyiz! Milli geliri bizi dört beş kat katlayan ülkelerde bile bizdeki kadar cep telefonu tüketimi yok! Lüks araç tutkumuzdan da geçilmiyor!

· Köprüler, Otoyollar ve görkemli havaalanları için de hem “dış borçlanma” ile yeni ve yüksek faiz yükü hem de bunların belirli sürelerle işletme imtiyazları altındayız!

· “Özelleştirme” adı altında satılacak pek fazla da bir şey kalmadı!

· O halde, “CEREMEYİ KİM ÖDEYECEK?” Dar ve orta gelirli vatandaşlarımız! Üst gelir grubu vergi vereceğine, devlete “borç” vererek üste faiz geliri sağlıyor! Bu yüzden yeni yılda hemen her türlü vergi yükü biraz daha artacak. Trafik cezalarına biraz daha yüklenecekler!

· Türkiye’yi “ dünyanın en büyük 10. Ekonomisi” düzeyine getirme iddiasında olanlar, uyguladıkları “RANT EKONOMİSİ” ile Türkiye’yi 19. Sıraya kadar gerilettiler!

· Geri kalmışlığın en önemli kriterlerinden biri BEBEK ÖLÜMLERİ’nde, OECD üyesi ülkeler arasında birinci sıradayız!

· Yapılan araştırmalar, sağlık istatistikleri gösteriyor ki; bu ülkede dört kişiden biri depresyonda. Son 12 yılda 25 bin kişi intihar etmiş! Her beş çiftten biri boşanmış! Kadına şiddet yüzde 1400 artmış.

· Ülkemizde “İç Savaş” ve “Bölünme” kaygıları giderek artıyor! Güneydoğu’da “DEVLET” yok, kaos ve kargaşa var!

· Uluslararası siyasette prestijimiz sıfır noktasında! Komşularımızla sorunlarımız giderek büyüyor.

· Eğitim ve sağlıkta “SOSYAL DEVLET” yok olmuş, ticari birer meta olmuş. Parası olana eğitim, parası olana sağlık var! Eğitim sistemini daha da yozlaştırmak için siyasi iktidar elinden geleni yapıyor!

Şimdi, bu koşullar altında 2015 için nasıl “güzel düşler” kurabiliriz?

Her şeye karşın, Allah’tan ve inandan umut kesilmez.

Kentimiz, ülkemiz ve bütün dünya insanlığı için barış, üretim, başarı mutluluk ve BARIŞ içinde bir yeni yıl diliyorum…

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.