Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

28Ağu/110

Güle Güle Şefik Hoca / Salih YEYKAN

http://www.kocaeligazete.com/files/sefikhoca.jpg" width=238 align=left>

O‘ nunla tanışıklığımız çok eski yıllara dayanır aslında. Hoca‘ nın görev yaptığı adı sonraları SEKA Devlet Hastanesi olarak değiştirilen Yenidoğan SSK Hastanesinde rahmetli babam Ersin Yeykan‘ da memur olarak çalışırdı.

Rahmetli Babam amirlerine karşı son derece saygılı bir memur idi. Çocukken rahatsızlandığımızda yıllarını verdiği hastanenin doktorlarına bizi muayeneye herhangi bir vatandaş gibi götürür, ve hekimin karşısında hem ilmine hem de makamına saygıdan olsa gerek nerede ise esas duruşta durur ve bizi de öyle bekletirdi. Çok sonraları Şefik Hoca ile tanışma şansına eriştiğimde,  geçmişe dönüp hafızamı zorlayarak birkaç kez muayene olduğum doktorlardan birisinin de Dr. Şefik Postalcıoğlu olduğunu anımsayabilmiştim.

Hastanelerde, odasına gelip şifa arayan hastalara davranışları ile nefret kazanmış onlarca hekim varken, Şefik Hoca‘ nın o gülümseyen yüzü ve insancıl tavrı kalmıştı hafızamda.

Yıllar sonra, Hoca‘ nın yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü Kocaeli Valiliği İl Kültür Müdürlüğü TSM Korosuna korist olarak katıldığımda uygun bir zamanda Hoca‘nın yanına giderek kendimi takdim ettim ve ben SSK Hastanesinden emekli memur Ersin Yeykan‘ın oğluyum dedim. Kısa bir süre düşündükten sonra hatırlayarak

-    Babanız nasıl, diye sordu.

-    Sizlere ömür hocam dedim.

-    Allah rahmet eylesin. Çok iyi insandı Babanız, dedi ve sohbet bir süre daha devam etti.

Böyle oldu ikinci tanışmamız Şefik Hoca ile ve hukukumuz koro münasebeti ile ve bir süre sonra da MHP‘ den siyasete atılması ile birlikte bizimde o dönem MHP İl Teşkilatında yönetici olmamız hasebi ile devam etti.  Taki dün geceye kadar.

Evet;  gönül adamı, güzel insan Şefik Postalcıoğlu‘ nu mübarek Ramazan ayında, Kadir Gecesinde, iftarını yapmış , namazını kılmaya doğru yürürken geçirdiği kalp krizi neticesinde kaybettik.

Yarabbi, ne güzel bir ölüm nasib oldu O‘ na. Ne mutlu.

İzmit ardından ağlıyor desem sanıyorum abartmış olmam.

İnternet gazetelerinde yüzlerce yorum. Herkes hayırla yadediyor Hoca‘yı. Kentimizin en önemli gazetecileri köşelerinde O‘na sevgilerinden bahsediyor.

Sanıyorum bugünkü cenaze merasimi ,  hafızalardan silinmeyecek bir kalabalığa sahne olacaktır. Dostları, sevenleri son yolculuğuna uğurlamak için adeta akın edeceklerdir Fevziye Camiinin avlusuna.

Bizde inşallah orada olacağız son görev için.

Cenab-ı Hakk herkese böylesi bir ömür ve ölüm nasib etsin diyorum ve bir kez daha ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum.

Mekanı cennet olsun, nur içimde yatsın inşallah.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.