Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

28Ağu/110

Ona yakışan bir ölüm… Ne yazacağımı bilemiyorum. / Bülent EKİNCİ

http://www.kocaeligazetesi.com.tr/newpics/11357/270820111453144114970.jpg">

Hani güzel insan derler ya, o en güzeliydi belki. Tonton yanakları, mısır püskülü bıyıkları ve her an gülen yüzüyle insana huzur veren bir görüntüsü vardı. Sanki yüreği ve kalbi yüzüne yansıyordu.

Şefik Postalcıoğlu, namı diğer Şefik Hoca, “sensizliğe nasıl alışacağız.”
Bir insan düşünün ki hiçbir dostunu kırmamış, bir insan düşünün ki küçükle küçük büyükle büyük olsun. Çocuğu yaşındaki insanlara bile saygıda kusur etmesin. Bir doktor düşünün ki, arkasından hiç kimse kötü konuşmasın. Her evden en az bir kişiyi muayene etmiştir sanırım Şefik Hoca…

İyi bir doktor olarak bilinen, iyi bir insan olarak sevilen Şefik Hoca işini iyi yapan bir büyüğümüzdü. Belki de bu kadar güzel ölmesi, bu iyiliklerinin bir ödülüydü.

Şefik Hoca’nın ölümüne bir bakın. Aylardan Ramazan, günlerden Cuma… Ama öyle böyle bir Cuma değil. Bin aydan daha hayırlı bir gece olan Kadir Gecesi. Ölüm saati ise iftardan sonra, yani orucunu açtıktan sonra…

Peki, nereye giderken? Namaz kılmaya giderken. Peki, ne şekilde? Kalp krizi geçirerek… Dostları ile birlikte yaptığı iftarda dostlarını son kes gördü, onlarda Şefik Hocalarını… Sonra, akşam namazına gitmek için masadan kalktı, mescide giderken fenalaştı, binlerce kişiye şifa dağıttığı, kırgın ayrıldığı ama çok sevdiği SEKA İzmit Hastanesi’ne kaldırıldı. Yani ölmeden dakikalar önce, görev yaptığı son hastaneyi de böylelikle ziyaret etti.

Allah herkese böyle güzel ölümler nasip etsin. Böyle bir insana yakışan ölümde ancak bu kadar güzel olabilir.

Bu yazıyı yazarken bile halen onun öldüğüne inanamıyorum. Halen aramızdan ayrıldığına, onu bir daha göremeyeceğime, sesini duyamayacağıma inanamıyorum. Onu bu kadar kısa cümlelerle anlatmak zor.

Allah ailesine sabırlar versin. Bu kentin görebileceği ender insanlardan biri olan Dr Şefik Postalcıoğlu, bu kent seni unutmayacak. Mekanın cennet olsun.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.