Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

28Ağu/110

AKP, Postalcıoğlu’nu üzmüştü /Cemalettin Öztürk

 

Ölüm haberini aldığımda sarsıldım. Çok üzüldüm. Zamansız ölümlerin acısı ve etkisi derin olur, düşündürür insanı, boşluğa bırakır. Ölüm sonuçta her canlı içindir ama hiç beklenmedik bir anda olursa üzülüyor insan. Kendi kendime 'Hep iyi insanlar mı ölecek?' diye söylenmeden de edemedim.

Kocaeli bir beyefendisini kaybetti. Kulak-burun-boğaz doktoruydu. 1984 yılından bu yana ilimizde yaşayan aslen Afyonlu olan Dr. Şefik Postalcıoğlu, önceki akşam Sekapark Otel'de yakın dostu Dr. İbrahim Kahraman'ın verdiği iftar yemeğine katıldıktan sonra geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Postalcıoğlu'nun ölüm şekli de çok acı verdi sevenlerine. Haberini aldıktan sonra Dr. Şefik Postalcıoğlu'nun en yakın dostu ve sırdaşı olan Ahsen Okyar'ı aradım gece yarısı.

Olayın nasıl meydana geldiğini bana anlatınca üzüntüm ikiye katlandı. Okyar şunları söyledi bana, 'Dr. İbrahim Kahraman iftar verdi. Hepimiz eşlerimizle Sekapark Otel'deki iftara katıldık. İftar sonrası çay, kahve ikramının ardından Kadir Gecesi dualarımızı yapmak için hep beraber otelin 50 metre ilerisindeki park alanında bulunan mescide gittik. Tek sıra halinde yürüyorduk, Şefik Bey arkadaydı. Kimsenin olmadığı bir sırada yere yığılmış. Dönüp arkamıza baktığımızda Şefik Bey yoktu. Geri döndüğümüzde yerde yığılı halde bulduk. Hemen yakındaki Seka Devlet Hastanesi'ne kaldırdık. Bütün doktor arkadaşları seferber oldu ama kurtarılamadı' dedi.
Ahsen Okyar'ın anlattıkları insanı sarsmaz mı?

 Dr. Şefik Postalcıoğlu'nun ölümünün Kadir Gecesi‘ne denk gelmesi, onun ne kadar müstesna, ne kadar mütevazı, ne kadar kalbi temiz ve iyi bir insan olduğunu göstermiyor mu? Kentin saygın her kesimin takdir ettiği ve sevdiği bir insandı. Hastalarını iyileştirmek için ellinden geleni yapıyordu. Onun için para çok geri planlardaydı. Tek önceliği hizmet verdiği insanın mutlu olmasıydı.

Yıllar önce Kocaeli Devlet Hastanesi'nde başhekimlik yaptı. 2002 yılında AKP, iktidara gelince görevden aldı. Eskiden görev yaptığı, şimdiki Seka Devlet Hastanesi'ne geri döndü ve buradan emekli oldu. Emekli olduktan sonra serbest hekimlik yaptı. 2004 yerel seçimlerinde MHP'den İzmit Belediyesi Meclis Üyeliğine aday oldu. Seçilemedi.
Bir ara Kızılay Tıp Merkezi'ne dönmek istedi. Burada işe girmek için çok uğraştı. AKP yönetimi buna bir türlü izin vermedi. Sağlık Müdürlüğü'nden engel çıkartmışlar kendisine. Yaşanan o süreci bir ara benimle paylaşırken AKP'nin kendisine nasıl sıkıntı yarattığını ayrıntısıyla anlatmıştı.

AKP ile yıldızı bir türlü barışmadı. AKP'li çok doktor dostu olmasına rağmen iktidar partisiyle hep mesafeli kaldı.
Kocaeli Tabipler Odası seçimlerinde hep sağ gruplarla hareket eden Postalcıoğlu, AKP'nin oda yönetimini kazanmak için oluşturduğu ekibe katılmadı ve geçtiğimiz kongrede sol gruplarla hareket etti ve odanın üst kurul delegesi seçildi.

AKP yönetimi onu çok kırmış ve üzmüştü. Oysa siyasi düşünce bakımından AKP'ye yakın olması gereken bir insandı. Her insanın yaşamında inişler, çıkışlar yaşar ve farklı tercihler yapar.

Ama önemli olan hep iyi ve dost kalmaktır sanırım. Dr. Şefik Postalcıoğlu, bu kentte her siyasi düşüncedeki insanla çok samimi bir tablyo çizdi.

Yapmacık değil, içten ve samimiydi. Sosyal bir insandı aynı zamanda. Afyonlular dernek başkanı, musiki dernek başkanı, Aydınlar Ocağı yönetim kurulu üyesiydi. Her sosyal çalışmanın içinde vardı. Kültürel anlamda kente belirgin bir değer katıyordu.
Dr. Şefik Postalcıoğlu, bu kentin bir beyefendisiydi.

Ölümü acı ve zamansız oldu. Henüz 57 yaşındaydı. Tek kusuru vardı; o da son yıllarda kilosuna dikkat etmedi. Kendisiyle daha iki hafta önce görüşmüştüm. Yürüyüş Yolu‘nda karşılaşmış ayaküstü sohbet etmiştik.

Çalıştığı Tahsin Özbek Hastanesi'ne davet etti. Herhangi bir rahatsızlığımda mutluka kendisine görünmemi istemişti.
Benim için ve diğer bir çok insan için Şefik Postalcıoğlu; anlamlı, faydalı, kaliteli bir insandı ve ölümü de acı oldu. Postalcıoğlu bugün Fevziye Camii‘nde kıllınacak öğle namazının ardından ebediyete uğurlanacak.

İyi bir insandı. Kusur işlemedi, hata yapmadı. İnsanca yaşadı ve insanlık aşıladı. Zamansız ayrıldı bu kentten. Kendisine gani gani rahmet, ailesine, dostlarına ve sevenlerine de sabır ve başsağlığı diliyorum...
Yazımın başlığında da söylediğim gibi AKP yönetiminin bu kentte en çok üzdüğü ve kafayı taktığı isimdi Şefik Postalcıoğlu. Ama o AKP'li çok yakın dostları olmasına rağmen hiç bir zaman destek istemedi. Onuruyla, gururuyla yaşamaya devam etti.

Dr. Şefik Postalcıoğlu'nun bu duruşu onurlu yaşamak isteyen her insan için örnektir... Mekanı cennet olsun.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.