Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

11Ara/140

M. Cemal ÇİFTÇİGÜZELİ, İLESAM’ın 58. Çınaraltı’nda, Prof. Dr. Nevzat YALÇINTAŞ’ı Anlatacak..

MEHMED CEMAL ÇİFTÇİGÜZELİM. Cemal ÇİFTÇİGÜZELİ, İLESAM’ın 58. Çınaraltı’nda, Prof. Dr. Nevzat YALÇINTAŞ’ı Anlatacak…

İLESAM (Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği) İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen Çınaraltı Sohbetleri’nin elli sekizincisi 13 Aralık 2014,Cumartesi günü gerçekleşecek.

Sohbette araştırmacı-yazar Mehmed Cemal ÇİFTÇİGÜZELİ; Doğan Kitap tarafından yayınlanan Nevzat YALÇINTAŞ’ın Yürüyüş Yolu adlı eserinden hareketle, Prof. Dr. Nevzat YALÇINTAŞ’ı anlatacak.

Mehmet Cemal ÇİFTÇİGÜZELİ

İstanbul Vefa Lisesi ve İİTİA Basın ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulunu bitirdi. Büyük Doğu Fikir Kulübü üyesi oldu. Gazeteciliğe Babıâli’de Sabah'ta başladı. İttihad Gazetesi'nde yazı işleri müdürlüğü yaptı. Bugün, Milli Gazete, Yeni Devir, Sebil ve Tercüman Gazetelerinde çalıştı. Sırdaş Yayınevi'ni kurdu. MTTB Basın Yayın Müdürü oldu. 32 yıl TRT Haber Dairesi'nin çeşitli bölümlerinde çalıştı, yöneticilik yaptı. Aynı yıllarda önce Zaman'da, sonra Türkiye Gazetesi'nde Serhan Karagil/Ayhan Katırcıkara imzasıyla 13 Yıl "Fantezi ve Kulis" yazdı. İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde "metin çözümlemeleri" dersi verdi. Yayınlanmış yirmiden fazla telif eseri bulunan ÇİFTÇİGÜZELİ’nin son çalışmaları Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş ve Dr. Alaattin Büyükkaya hakkında..

Prof. Dr. Nevzat YALÇINTAŞ 

Yüksek Ticaret ve İktisat Okulu'nu bitirdi, Fransa’da Doktora, İngiltere Londra Üniversitesi’nde de Doçentlik Çalışmaları yaptı. Devlet Su İşleri ve Devlet Planlama Teşkilatı'nda yönetici, TRT Genel Müdürlüğü, Türkiye Gazetesi Başyazarlığı, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyeliği, Tercüman Gazetesi Yazarlığı, XXI. ve XXII. Dönem İstanbul Milletvekilliği ile AGİTPA Türk Grubu Başkanlığı yaptı. Aydınlar Ocağı başta olmak üzere birçok sivil toplum teşkilatında da yöneticilik yapan Yalçıntaş’ın yayınlanmış onun üzerinde eseri vardır.

Davet

İLESAM üyelerinden Sefa KOYUNCU’nun yöneteceği Mehmed Cemal ÇİFTÇİGÜZELİ’nin; “Nevzat YALÇINTAŞ’ın Yürüyüş Yolu..” “Yeni Üniversiteler Profili ve Yüksek Öğretimden Beklentiler” başlıklı 58. Çınaraltı Sohbeti’nin, 13 Aralık 2014, Cumartesi günü Saat 16.00’de başlayacağı; Prof.Dr. Nevzat YALÇINTAŞ’ın da katılacağı sohbetin: Aksaray-Yusuf Paşa Otobüs durağında bulunan simit sarayının üstünde yer alan Azaklıoğlu Necati Bay Eğitim ve Kültür Vakfı’nda gerçekleşeceği ve programa katılımın serbest olduğu bildirildi.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.