Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

2Ara/140

Atatürk Gücünü Nereden Alıyordu? – Feyzullah Budak

phpThumb_generated_thumbnail  Değerli dostum Feyzullah Budak bu kitabına benden bir sunuş yazısı istediğinde, önce işimi çok kolay sandım.

Hem konuyu bildiğim, hem de yazarını çok yakından tanıdığım için, yıllar önce eğitimini aldığım "hızlı okuma yöntemi" ile kısa zamanda kitabı okur ve sunuşunu da yaparım diye düşündüm… Ama ne mümkün… Kitap öylesine akıcı ve bilgilendirici ki, sindirerek okumadan bırakmak olmadı. İyice okudum.

Atatürk konusunda birçok kitap okudum ve yazı yazdım. Geçmişte TRT'de, kimisine Feyzullah Budak'ı da konuk aldığım programlar yaptım. Sonra Kanal B'de bunu sürdürdüm. Şimdilerde de yine Kanal B'de "Atatürk'ün İzi" adıyla her hafta konuşmalar yapıyorum. Bütün bunlardan sonra diyorum ki, bu kitaptan birçok şey öğrendim….

Feyzullah Budak'ın geniş Atatürk araştırmaları ötesinde asıl üstünlüğü, Atatürk'e Atatürk çizgisinden bakma yeteneğidir. Atatürk çizgisi nedir diyor musunuz? Elbette "Akıl ve Bilim Çizgisi" ….

Kitabın içinden seçmeler yaparak bu yazıyı daha fazla uzatmak istemiyorum. İstiyorum ki, bu kitabı eline alan başından sonuna kadar, irdeleyerek okusun. Okusun ve başkalarına da salık versin.

Çünkü "Atatürk'ün gücünü nereden aldığı" sorusunun doğru cevabı, aynı zamanda insanlarımızın kendi güç kaynağını görmesini de sağlayacaktır….

-Namık Kemal Zeybek-

Onun diğerlerinden farkı neydi? Yetki, imkan ve sorumluluk sahibi bir yığın insanın (Padişahın, Sadrazamın, Genel Kurmay Başkanının) göze alamadığı bir savaşı O neye dayanarak göze almıştı? Savaşı ve savaştan sonra tüm dünyayı şaşırtan yenilikleri nasıl başarmıştı? Bu gücünün kaynağı neydi? Bu gücü nereden alıyor ve hangi kaynaktan besleniyordu? Adından da anlaşıldığı üzere bu kitabın konusu; Atatürk'ün o inanılmaz işleri düşünürken ve başarırken "gücünü nereden aldığı ve hangi kaynaktan beslendiği" sorusuna cevap aramaktır ve bu kaynak şimdi bizim de geleceğimiz için dayanmamız gereken kaynaktır.
(Tanıtım Bülteninden)

Türkçe
456 s. -- 3. Hamur-- Ciltsiz -- 15 x 23 cm
İstanbul, 2014
ISBN : 9786055452810

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.