Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

22Kas/140

Kandıralılar, özür bekliyor – Kocaeli Gazetesi 22 Kasım 2014 Cumartesi

30990

MHP’li Semih Yalçın’ın Başbakan Davutoğlu için kullandığı ‘Siyasetin Kandıralısı’ ifadesine tepkiler büyüyor. Yalçın’ı kınayan Kandıralılar, MHP’lilerden özür bekliyor.

MHP’nin Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Semih Yalçın’a Kandıralılar büyük tepki gösteriyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yönelik eleştirileri sırasında “Siyasetin Kandıralısı” ifadesini kullanan MHP’li Yalçın, Kandıralıları kızdırdı. Birçok Kandıralı, yaptıkları açıklama ve değerlendirmeleri ile gafından dolayı milletvekili Semih Yalçın’a öfke kustu.

ÖZÜR BEKLİYORLAR

Yalçın’ın ifadelerine öfkelenen birçok Kandıralı ise, “MHP Milletvekili Semih Yalçın’ı ifadelerinden dolayı kınıyoruz. Kandıralılara ‘teşbihte hata olmaz’ diyerek, bir türlü eğitilemeyen Kandıralı sözü ile geri zekâlı muamelesi yapmak bir milletvekiline yakışmıyor. Gereği mutlaka yapılacaktır. Kandıralı olmak ayrıcalıktır. Kendisinden partililerden acil olarak özür bekliyoruz” dediler.

SEMİH YALÇIN’IN AÇIKLAMASI…

“Davutoğlu, bundan böyle siyasetin Kandıralısıdır”

“Bundan böyle Davutoğlu, sadece politik müfteri değil, siyasetin Kandıralısıdır. Bir kışla fıkrasına göre askeri talim sırasında bölüğün yürüyüş nizamına ayak uyduramayan ve bir türlü eğitilemeyen Kandıralı ere komutan, her seferinde ‘Bölük dur! Kandıralı sen de dur!’ demek zorunda kalır. Teşbihte hata olmayacağına göre Davutoğlu da AKP bölüğünün Kandıralısıdır. Tayyip Erdoğan’ın hükümetteki gizli elleri ve dikta rejiminin sacayağı olan Akdoğan, Ala ve Bozdağ’dan oluşan trio, Kaç-Ak Saray’dan gelen talimatlara harfiyen uyup kelimelerini seçerek konuşurken Davutoğlu, boşboğazlık edip desteksiz atarak yürüyüş kolunu bozmaktadır.

İktidarın bölük komutanı kıdemli Akgeneral Tayyip Erdoğan, kendisi tarafından oluşturulan yeni AKP kabinesinin insicamını bozmaya başlayan bu Davutoğlu’yla işlerin daha fazla yolunda gitmeyeceğini görecektir. Böyle giderse, Ahmet Davutoğlu’na ‘Kandıralı hele sen dur!’ demek zorunda kalacaktır. MHP hakkında sayısız iftira üreten dünün Başbakan’ına ‘Atma Recep!’ diyen bizler de bugünün atıcı Başbakan’ına ‘Sallama Kandıralı!” diyeceğiz.”

MHP Gaziantep Milletvekili ve aynı zamanda MHP Genel Başkan Yardımcısı olan Semih Yalçın’ın bir konuşmasında Başbakan Ahmet Davutoğlu’na “Siyasetin Kandıralısı” ifadesi kullanması Kandıralıları kızdırdı.

Kandıralılar konuya ne dedi?

“İNSAN KIRILIYOR”

Kenan Evin:

(Kandıra eski Belediye Başkanı)

Ne söylenebilir ki boş bulunmuş. Tam yerini doldurmayan cümle. Böyle bir gaf yapmış. Yapmaması lazım ama yapmış. Söylediği laf orada yerini de doldurmuyor ama siyasette oluyor bazen böyle şeyler.  Siyasetçilerin, ağızların çıkan sözlere dikkat etmeleri lazım. Siyasette bazen böyle şeyler olabilir ama bir Kandıralı olarak insan kırılıyor.

KANDIRALI OLMAK AYRICALIKTIR

Hurşit Güneş:

(CHP Kocaeli Milletvekili)

Askerdeki bir tabir yüzünden Kandıralıların adı çıktı. Kandıralı olmak bir ayrıcalıktır. Kandıralı her zaman kendisini farklı hissetmiştir. Kandıra’da birçok siyasetçi yetişti. Siyasi birinin söylediği bir söz üzerine polemiği girmek istemiyorum.

Ahsen Okyar

Kandıralılar Derneği Denetim Kurulu Başkanı:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın hükümetle ilgili yaptığı değerlendirmeler doğru.  Ama Başbakan’ı küçükseme adına Kandıralılar söylemine dahil etmesi çok yanlış. Kandıralıları ağzına alarak büyük bir gaf yapmıştır.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.