Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

14Kas/140

AYDINLAR OCAĞININ AÇIK OTURUM DAVETİ – Halil ALTIPARMAK

halil altıparmakAYDINLAR OCAĞININ AÇIK OTURUM DAVETİ – Halil ALTIPARMAK

Aydınlar Ocağı, her yıl iki defa bir şubesinde 3-4 gün süren Şûra yapar. Geçen yıl şûralardan biri Avrupa Aydınlar Ocağı tarafından, Kosova’nın Prizren şehrinde yapıldı ve Adana’dan biz de katıldık. Bu yılın ilk şûrası Azerbaycan’da olacaktı ancak elde olmayan nedenlerden dolayı başka yakın bir tarihe ertelendi. Bu yılın ikinci şûrası 14-15-16 Kasım(bugün, yarın, Pazar) günlerinde Adana’da yapılacaktır.

Şûra yapmak, gerçekten zor, meşakkatli, büyük emek gerektiren, fedakârlık isteyen bir iş olması nedeniyle, şûra yapan şubeler uzun süre haklı olarak sıraya girmemektedirler. Gerçi, şube sayısının 30’ dan fazla olması nedeniyle, zaten her şubeye sıranın yakın gelmesi de pek mümkün değildir. Ancak, Adana şubemiz diğer şubeler tamamlanmadan ikinci bir şûra yapmayı kabul etmiştir. Bu cesaret ve özveriden dolayı Adana şu Başkanı Muhsin ÖZKALE’yi tebrik etmek gerektir.

Önceki Başkan Faruk MADEN ve o dönemin yönetim kadrosu, Adana’da yaptıkları şûra ile Aydınlar Ocağı tarihinde gerçekten çıtayı yükseltmişler idi. Bunu kamuoyu önünde açık ve net bir şekilde belirtmek gerektir. O dönem yönetim kadrosuna gönülden teşekkür ediyorum.

Bugün(14 Kasım 2014 Cuma) şûra bir açık oturumla başlayacaktır.

Büyükşehir Belediyesi Salonunda saat ikide başlayacak açık oturuma tüm Adanalılar davetlidir.

Açık oturum konusu Orta-Doğu ve son gelişmeler olacaktır.

Konuşmacılardan biri, Ankara’dan bütün yoğun temposuna rağmen davete icabet eden Prof. Dr. Özcan YENİÇERİ olacaktır.

Kosova’da Türklük ateşini söndürmemek için gösterdiği gayretleri yakından gördüğüm Ferhat DERVİŞ hocam şuraya katılacaktır.

Azerbaycan’dan bir ekip şuraya katılacaktır.

Ayrıca, son üç şûraya gelerek bize inanılmaz duygular yaşatan, Millî Mücadele Kahramanlarından, Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Millî Mücadele boyunca en büyük destekçisi olan Kâzım KARABEKİR Paşa’nın kızı Timsal hanım katılacaktır.

Kadirli Belediyesi, Belediye Başkanının heyecan dolu arzusu ile Kadirli’de bir caddeye Kâzım KARABEKİR Caddesi adını verecek ve açılışını da diğer ilgililerle birlikte Timsal Hanım yapacaktır.

Şûraya birçok ilden 200 kişiye yakın bir katılım olacaktır.

Aydınlar Ocağı şubelerinde görev alan ve dolayısıyla şûralara katılan şahıslar, Türkiye’nin ve Türk Milleti’nin, dünyanın meselelerini yakından bilen, takip eden, yani birçok konuya vakıf şahıslardır. Katılımcılar, gerek ünvanlı akademisyen anlamında, gerekse bilgi birikimine sahip anlamında akademik ve uzmanlık yapıları güçlü olan şahıslardır.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin de ciddî katkılarda bulunduğu bu şûranın başarılı geçmesini, Adanamıza, ülkemize ve milletimize katkılar sağlamasını gönülden diliyorum.

Açık oturuma katılım diğer şubeler ve Genel Merkez nezdinde, onların da teşviki için bir vesile oluşturacağını düşündüğüm için daveti tekrar etmek istiyorum.

Bu arada, açık oturumdan sonrasında da, Prof. Dr. Özcan YENİÇERİ ve Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa ERKAL’ın katılacağı bir televizyon programının planlanmış olduğunu da duyurmak gerektiğini düşünüyorum. Çukurova Tv ve Akdeniz Tv’den ortaklaşa ve Canlı olarak verilmesi planlanan bu programın, gerçekleşmesi halinde insanımıza büyük katkılar sunacaktır diye düşünüyorum.

Elbette, açık oturum konusu ile televizyon konuları birbirine tam uyumlu olmayacaktır. Açık oturum konusu Orta-Doğu ve son gelişmeler olacak, eğer gerçekleşebilirse televizyon programı daha farklı konuları kapsayacaktır diye düşünüyorum.

Son gün Aydınlar Ocağı şubeleri, Genel Başkan Mustafa ERKAL Bey’in başkanlığında toplanarak bir sonuç bildirisi hazırlayacaklar ve il’an edeceklerdir. İnternet kanalıyla da yayınlanan bu bildirinin okunması herkes için son derece yararlı olacaktır.

Büyükşehir Belediyesindeki Açık Oturumun ikinci konuşmacısı da naçizane ben olacağımdan tüm dost ve arkadaşlarımı şahsım adına da davet ediyorum.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.