Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

2Kas/140

Gün birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarımızı güçlendirme günüdür.. / Mehmet ÖZER

SAM_0194  Bin yıldır bu topraklarda kardeşçe, güvenle, huzurla yaşamış her renkten insanlarız.

Bunca yıldır milletin bekası ve huzuru için önemli bir mihenk taşı ve ülkenin asli unsuru olan Yörük ve Türkmenler olarak; küresel aktörlerin ve bir kısım dış güçlerin, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yıllardır farklı senaryolarla karşısına çıkardıkları oyunların bir yenisini yaşamaktayız.

Son günlerde sınırlarımız dışında terör örgütleri arasında geçen hadiseleri bahane ederek; birilerinin yaşadığı kente, hemşerisine, kendi ülkesinin askerine, polisine saldırmasını ve zarar vermeye çalışmasını üzüntü ile karşılıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti sınırları dışında vuku bulan bir olayın ülkemiz içerisine bu denli zalimce taşınmasının arkasındaki sebeplerin Yörük Türkmenler olarak farkındayız.

Görünen o ki dış mihraklar toplumumuz ve özellikle gençlerimiz üzerinde ki oyun ve tezgâhlarına olanca hızları ile devam ediyor. Tahrip edilen nesiller ve bu nesillerin toplumun günü ve geleceği üzerinde yaptıkları tahribat, her geçen gün insanlarımızı birbirinden ayrıştırırken, birlik ve beraberliğimize kasteden mahfillerin de ellerini ovuşturmalarına ve yeni planlar yapmalarına zemin hazırlıyorlar.

Biliyorlar ki mazlum milletlerin ve toplulukların en büyük hamileri ve yardımcıları Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Onların ümitlerini kırmanın ve bu gücü zayıflatarak akim bırakmanın tek ve en kestirme yolu; birlik ve beraberliğimizi sağlayan bağları tahrip etmek ve geleceğimizin teminatı gençlerimizi kendilerine bağlayarak, topluma ve değerlere yabancılaştırmaktır. Bunun yegâne çaresi de; tekrar tekrar yaşadığımız gibi birlik, beraberlik ve kardeşlik unsurlarını hayata geçirmek ve toplumu kenetleyen bağlarımızı güçlendirmektir.

Yurt içinde ve dışında masum bir şekilde yaşamlarını sürdürmekte olan insanlara karşı, küresel güçlerin kontrolündeki örgütler tarafından şiddet uygulanmasını esefle kınıyoruz.

Türkiye’de bu güne kadar yaşanan bütün acı ve elim vakalardan sonra bir barış ortamı sağlanmış ve batısı ile doğusu kucaklaşmaya çalışırken böyle olayların bizim birliğimize ve beraberliğimize zarar vereceğini hatırlatarak başta Kürt kardeşlerimiz olmak üzere herkese itidal çağrısında bulunmak istiyoruz.

Bingöl Emniyet Müdürü, Emniyet Müdür Yardımcısı ve şehit edilen askerlerimize yapılan bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, bu ve benzeri hadiselerde yaralananlara acil şifalar, hayatlarını kaybeden şehitlerimize rahmet ve milletimize baş sağlığı diliyoruz.

İçeride ve dışarıda güçlü Türkiye algısına zarar vermek; huzurumuzu kaçırmak ve savaş ortamına çekmek isteyenleri, barış ortamını, birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanları hayal kırıklığına uğratacak şekilde, Yörük Türkmenlerin dış güçlerin oyunlarına gelmeyeceğini Türkiye’nin vatanı ve milleti ile birlikte bütünlüğünü sonsuza kadar muhafaza edeceğini Kamuoyuna saygı ile arz ederiz.

MEHMET ÖZER -OĞUZ BOYLARI KONFEDERASYONU GENEL BAŞKANI

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.