Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

29Eki/140

Bugün 29 Ekim 2014.. Torun Efe 10 yaşında..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         İlk torunum Ahmet Efe Küçük 29 Ekim 2005 tarihinde, Cumhuriyetin ilan edilişinin 81. yıldönümünün kutlandığı Cumartesi günü sabahında Dünyaya geldi.

Kocaeli Aydınlar Ocağı, günler öncesinden 29 Ekim 2005 Cumartesi günü İstanbul’a kültür gezisi programladı.

Ancak 29 Ekim sabahının erken saatlerinde aldığımız bir telefon Neslihan kızımızın doğum için Hastaneye kaldırıldığı haberini verdi. Hızla Derince’deki Özel Tahsin Özbek Hastanesine intikal ettiğimiz de Ahmet Efe ismi verilen ilk torunumuz ile karşılaştık. Şükürler olsun ki anne ve evladını da sağlıklı gördük. Sevindik… Öğleden sonra çıkacağımız İstanbul programına mecburen Nursel Hanımsız çıkmam gerekti.

52 kişilik bir heyetle İstanbul’da ilk önce Hırka-ı Şerif Camiini ziyaret ettik. Sonrasında birkaç ziyaret daha yapıp İftarımızı yapacağımız Sultanahmet’te, hemen Ayasofya’nın altındaki Caferağa Medresesinde bizim için hazırlanan sofraya oturduk. İstanbul’dan çok sevdiğimiz Prof. Dr. Ömer Alpaslan Aksu ve Av. Zeki Hacıibrahimoğlu ağabey ile hepbirlikte orucumuzu açtık. Akşam namazını Sultanahmet Camiinde kıldık. Çıkışta avlu içinde Kitap Fuarı vardı. Birçok akademisyen- yazar dost ile karşılaştık.  Kitaplarını imzalayanlar arasında Münip Engin Noyan da vardı. 29 Ekim 2005 Cumartesi günü yani bugün torunum olduğunu söyleyerek son kitabı olan ailesi ile ilgili bilgilerin de yer aldığı “Oma” isimli kitabını torunum Efe için imzalattım.

Bugün ülkemizde Cumhuriyetin ilan edilişinin 91. yıldönümü, ilk Torunum Ahmet Efe Küçük’ün de dünyaya gelişinin 10. yılı..
Bu arada 2005 yılında hanımsız çıktığım seyahat en sıkıntılı seyahatlerimden biri oldu. Meğerse Nursel Hanım varlığı ile hayatımı ne kadar  da çok kolaylaştırıyormuş… Sağolsun..

Sevgili torunum Efe, Cumhuriyetle büyüsün, ailesine, ülkesine mensubu olduğu büyük Türk Milletine önemli hizmetlerde bulunsun.

zzzk8_thumb

PA290619_thumb

zzzk7_thumb1zzzk9_thumb

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.