Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

20Tem/140

Prof. Dr. İhsanoğlu İzmit Tanyıldız Düğün Salonu’nda İzmit’teki STK, Sendika, Dernek ve meslek odaları yetkileri ile bir araya geldi.

    19 Temmuz 2014 Cumartesi / Prof. Dr. Ekmelettin İhsanoğlu İzmit Tanyıldız Düğün Salonu’nda İzmit’teki STK, Sendika, Dernek ve meslek odaları yetkileri ile bir araya geldi. Tıka basa dolu salona İhsanoğlu alkışlar arasında girdi.

Emex Otel’de Kocaeli basınıyla bir araya gelip soruları cevaplayan Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, ardından İzmit Tanyıldız Düğün Salonu’nda İzmit’teki STK, Sendika, Dernek ve meslek odaları yetkileri ile bir araya geldi.

Toplantı öncesi İhsanoğlu’nun kısa bir özgeçmişi okundu. Basın mensuplarından biraz açılmalarını isteyen İhsanoğlu, Vatandaşımızla aramızı açmayınız bizim koruma ordumuz yok dedi. İl İl, geziyoruz vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz.

MİLLETİN GÖZÜNÜ AÇMASI LAZIM

12 sene önce Türkiye G18’daydı, bugün 19’uncu sıradadır. Bu şekilde devam edersek G 20’nin içerisinde olmayacağız. Bizim 2023 hedefimiz Atatürk’ün söylediği muasır medeniyetler içerisinde olmaktır. Bu hedef milli bir hedeftir. Bu doğru bir hedeftir ben bu hedefe inanıyorum. Bunun için hep birlikte çalışmamız lazım.

IŞITAN ÖNDER’E DEĞİNDİ

Demokrasinin önündeki engelleri kaldırırsak, daha güzel bir hale getirirsek bu hedefe ulaşırız diyen İhsanoğlu, tek bir kişinin elinde olmasına göz yumarsak 21’inci de olabiliriz. Türkiye’de demokrasi içerisinde sürdürülebilir demokrasiyi sağlaması lazım” dedi. İzmit Gazi Anadolu Lisesi Öğrencisi Işıtan Önder, gezi olaylarında ölenleri andığı için disipline veriliyor, okul birinciliği elinden alınıyor. Bu demokrasi mi? O çocuk bir insani dayanışması, gençlik dayanışması içinde bu iki insanın aziz hatırasını anıyor. Böyle gaddarlık var mı? Bunların insanlıkla İslamlıkla alakası var mı? Bunun gibi daha birçok şey var. Benim içinde bir çok iftiralar attılar. Ama ben hiç cevap vermedim” dedi.

BİR PARTİ MENSUBU DEĞİLİM

Bu seçim ne seçimidir. Belediyemi, milletvekilimi seçimidir. Hayır cumhurbaşkanı seçimidir. 1 kişi seçilecek ve 3 aday var. Aman tatile gittim demeyin. Ben 10 senedir tatil yapmıyorum. Lütfen sizde 10 Ağustos’ta ki tatili erteleyin. Sadece oy kullanmakla olmuyor. O sandıkları da korumak sahip çıkmak lazım. Çünkü Türkiye tarihi boyunca kötü tecrübelere sahiptir” dedi. Bu üç kişiden özel gündemle siyasi programla oraya çıkanı mı seçeceksiniz diyen İhsanoğlu, “milletin bir kısmını savunan diğerlerini istemeyeni mi seçeceksiniz. Ben bu meclisteki partilerle bu mecliste olmayan partilerle çalışacağım onlara eşit şekilde olacağım, bu anayasayı benim ölçülerime göre değişmeyeceğim birini mi seçeceksiniz. Çankaya da sorunları çözen biri mi sorun yaratan biri mi olacak. Benim hiçbir partiye üyeliğim bağım yok. Zaten bunun için istediler beni. Ben bir partiye mensup değilim. Ama siz partili olabilirsiniz. Aam burada bu benim partimdendir ben ona veririm derseniz o zaman olmaz. Bu 3 adaydan memlekete kim hizmet edecek, etraftaki kavgaları kim durduracak, yurt dışında itibarı kim sağlayacak bu sizin takdirinizdir. 10 Ağustos’ta sandığa gidelim, sandığa sahip çıkalım.

DEĞİŞİM İSTENİYOR

AKP’li kardeşlerime de sesleniyorum diyen İhsanoğlu, “ onlardan da bize oy gelecek. Onlar diyorlar ki çok güzel hizmet yapılıyor. Ama onlarda istiyorlar ki değişim olsun. Tokatlayan tekmeleyen birisini istemiyorlar. Bu milletin huzurunun temin edilmesini istiyorlar. Bize 9 parti desteğini ilan etti. Meclis dışında kalan birkaç partinin daha desteğini açıklayacağını düşünüyoruz. Burada büyük bir birliktelik var. Biz bu yolculukta, sevgi, birlik, saygı, dirlik ekmek için yola çıktık” diye konuştu.

Prof. Dr. İhsanoğlu’nun konuşmasının ardından katılımcılar İhsanoğlu ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

20140720103823ekmel02        Rıfat Oypan, Av. Ruhittin Sönmez, Dr. A. Gülden Sönmez, Ruhi Cavdar, Ahsen Okyar, Reşat Öktem, Süleyman Pekin, Nihat Gürer

       Ahsen Okyar, Reşat Öktem

         Prof. Dr. Ekmelettin İhsanoğlu

   TBMM Meclis Başkan Vekili Dr. Meral Akşener, Prof. Dr. Enis Öksüz

  www.kocaeliokuyor.com Yusuf Ünel görev başında..

       Ahsen Okyar, Prof. Dr. Enis Öksüz

         Prof. Dr. Atilla Çetin, Dr. Aylin Çetin

      Günay Gülcü, Yaşar Okuyan

       Ahsen Okyar, Filiz Kıymaz

          CHP Kandıra İlçe Başkanı Recep Şenol, Ahsen Okyar, Ahmet Güngör

   Mehmet Suha Uçar, Yakup Kalmuk, Av. Ruhittin Sönmez, Ahsen Okyar

      Ahsen Okyar, Emel Koçoğlu, İsmet Kocoğlu

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.