Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

3Ağu/110

Libya Savaşı İçin Söylenen Yalanlar Irak’tan Çok Daha Kötü

NATO’nun Libya’ya karşı yürüttüğü savaşı haklı göstermek için kullanılan yalanlar Irak işgalini haklı göstermek için kullanılanları geride bıraktı.

Dürüst gözlemcileriyle Libya’nın doğusunda yaşanan ayaklanmayı aylardır yerinde izleyen hem Uluslararası Af Örgütü ve İnsan Hakları İzleme Örgütü, NATO’nun Libya savaşını haklı göstermek için kullandığı her iddianın asılsız olduğunu ortaya çıkardı.

Akıcı şekilde Arapça konuşan Af Örgütü gözlemcisine göre, Kaddafi yanlısı savaşçılar tarafından gerçekleştirilmiş, doğrulanmış tekbir tecavüz vakası yok, hatta böyle bir bilgiyi doğrulayan bir doktor bile. Kaddafi’ye ait askerlerin viagra alarak tecavüze giriştiklerini anlatan tüm hikâyeler de uydurmaydı.

Af Örgütü, Kaddafi için savaşan tek bir “Afrikalı paralı asker” bilgisini de doğrulayamadı. Libya’nın doğusunda yaşayan halkın, panikleyip evlerini bırakıp kaçmasına sebep olan, paralı Afrikalı askerlerin kadınlara tecavüz ettiğini anlatan, uluslararası uydularda yayın yapan kanallardaki şişirilmiş haberler de uydurma çıktı.

(Ekopolitik, Suat Baran, 01 Ağustos 2011)

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.