Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

1Ağu/112

Mithat Bora Bulut’un sürpriz hediyesi

P7290002 Geçen hafta bir Kandıra Türküsü olan “Karadeniz Gümbür Gümbür Gümeler”e ait video’nun bir dostumuz tarafından facebook’ta yayınlandığını gördüm. Ben de arkadaşlarımla paylaştım.

İnşaat Yüksek Mühendisi Mithat Bora Bulut kardeşim görmüş.. Ve Size özel bir sürprizim olacak notu ile birlikte türkünün sözlerini gönderdi. Ne yapayım? Bu bilgiyi paylaşmam lazım.. Öyle de yaptım ve bilgisayarımda kayıtlı 400 kadar Kandıralı hemşehrime e-posta olarak gönderdim.

Mithat Beyin sürprizi de ne olabilir diye merakım devam ederken kapalı ve büyükçe bir kutu ile çıkageldi. Bekir Karadeniz’in Türkülere Giriş ile başlayan 6 Ciltlik Türkü Külliyatı’nı hediye etti. Bir Kandıra Türküsü yüzünden bu külliyatı okumam, ve TRT Repertuarında kayıtlı diğer 4 Kandıra türküsünün söz ve notolarınıı araştırmam gerekecek.

Mithat Beye teşekkür ettim. Daha sağ olasın derken, birlikte geldiği Bilgisayar Programlama Uzmanı Yunus Özen kardeşim; “Ağabey ben bağlama çalmayı ilerlettim, bundan böyle türkü ismi-sözleri Sizden, çalması da benden olacak.” dedi.

Mithat kardeşim bir Kandıra Türküsünün sözleri ile neler açtın başıma?… Şaka iyi oldu, bu sayede yıllardır ihmal ettiğim Türkülerimiz ile ilgili ciddi bir bilginin sahibi olacağım.

P7290002

P7290007

tu1 tu11

tu12 tu13

tu14

tu15 tu16

tu17 tu18

tu19 tu110

tu111 tu112

tu113 tu114

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (2) Geri izlemeler (0)
  1. Abi, sayenizde bilmediğimiz Kandıra türkülerini de öğrenmiştik. İnşallah Bora Beyin bu hediyesi daha farklı türkülerden de haberdar olmak için vesile olur.

    Şu hususa da dikkat çekmek istiyorum: Genç yöneticilerimizin de gözünden hiç bir şey kaçmıyor.

  2. Yunus Hocam; “genç yöneticilerimizin de gözünden hiç bir şey kaçmıyor.” Tesbitiniz çok doğru.. Bu saatten sonra işimiz ise zor.. Ne yapalım? Gayretlerimizi sürdüreceğiz.. Genç kalmanın başka yolu da yok.. Sağolunuz…


Leave a comment

Geri izleme yok.