Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

12Haz/140

Berat gecesinin istifade edenlerinden olmanızı/olmamızı diliyorum.. Ahsen OKYAR

d68a8049687d76505876775843f82437  Ekonomist, Araştırmacı-Yazar Oğuz Çetinoğlu ağabey “Berat Gecesi” başlıklı yazısında;

“Çok vahim iç ve dış olayların oluşturduğu çirkinlikler deryasında boğulmamak için çırpınırken Berat Gecesine ulaştık.

İdrak etmekte olduğumuz Mübârek Üç Aylar döneminin ortasında yer alan Şaban ayının 14'ünü, 15'ine bağlayan gece; Berat Gecesi'dir.

Halk arasında; Mevlid, Regaib, Miraç, ve Berat Geceleri, elektriğin olmadığı dönemlerde minârelere kandil asıldığından 'Mevlid Kandili', 'Regaib Kandili', 'Miraç Kandili' ve 'Berat kandili olarak anılır.

Berat Gecesi; günahlardan arınmak, yeniden tertemiz bir başlangıç yapmak için Rabb'imizin bizlere ihsan buyurduğu müstesna zaman dilimlerinden biridir. Bu gece, tevbe kapıları ardına kadar açılır. Bu geceyi dua, namaz, tevbe ve tesbihatla değerlendirenler bu açık kapıdan geçerek günahlarından kurtulurlar.

Müminlerin günah kirlerinden kurtulup Rabbimizin af ve mağfiretine nail olmaları ümit edildiği için bu geceye Berat Gecesi denmiştir.

Peygamberimiz Hazret-i Muhammed (sav) Efendimiz buyuruyor ki: 'Şaban ayının 15. gecesi geldiğinde geceyi uyanık hâlde ibâdetle, gündüzü de oruçlu olarak geçirin. O gece güneş battıktan sonra Allah rahmetiyle dünya semasına tecelli eder ve şöyle seslenir:'

'İstiğfar eden yok mu, affedeyim ve bağışlayayım. Rızık isteyen yok mu, hemen rızık vereyim. Başına bir musibet gelen yok mu, hemen sağlık ve afiyet vereyim.'

Beratınıza vesile olması dileği ile Berat kandilinizi tebrik eder, sevdikleriniz ve sevenlerinizle birlikte nice kandillere sağlık ve huzur içerisinde erişmenizi Cenab-ı Hak'tan niyaz ederim.”  diye yazmış. Yazının tamamı www.kocaeliaydinlarocagi.org.tr sitemizde..

Ben de tekraren bu gecenin istifade edenlerinden olmanızı/olmamızı diliyor, muhabbetlerimi sunuyorum. Ahsen OKYAR

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.