Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

7Haz/140

Aracı ailesinden ilimize benzersiz tesis

20140606052851aracii  06 Haziran 2014 Cuma / Aracı ailesi ilimize benzersiz bir tesisi kazandırdı.

Koruma Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı, İzmitli iş adamı Vefa İbrahim Aracı ve kardeşlerinin ilimize kazandırdıkları ‘Semahat Aracı Yaşlı Tıbbi Bakım Merkezi’nin’ temel atma töreni ilimiz protokolü tarafından gerçekleşti.

Koruma Şirketler Gurubu’nun sahipleri Vefa İbrahim Aracı, Şükrü Kemal Aracı, T. Zümran Aracı ve Ayşe Aracı’nın inşa ettirdikleri ‘Semahat Aracı Yaşlı Tıbbi Bakım Merkezi’nin’ temel atma töreni ilimiz protokolünün de katılımıyla gerçekleşti. Umuttepe mevkii KOÜ yerleşkesi içinde yer alacak olan ve yaklaşık 15 milyon TL’ye mal olacağı açıklanan tesise Aracı kardeşlerin annesi Semahat Aracı’nın adı verildi. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bağlı olarak faaliyet gösterecek olan tesis; ölümcül rahatsızlığı bulunmayan ancak sürekli bakıma ihtiyaç duyan yaşlı hastaların yaşamlarını konforlu ve huzurlu bir şekilde sürdürmelerini sağlayacak.

AÇILIŞ TÖRENİNE BÜYÜK İLGİ

İlimiz için oldukça önemli olan “Semahat Aracı Yaşlı Tıbbi Bakım Merkezi’nin “ KOÜ Umuttepe Kampüsü Yerleşkesi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Uluslararası Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen açılış törenine il protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.

ÖZELLİKLİ ve BENZERSİZ TESİS

Umuttepe mevkii KOÜ yerleşkesi içerisinde 6 kat üzerine inşa edilecek olan tesisin 12 bin metre kare kapalı alanı bulunuyor. Tesisin Danışma ve Yürütme Kurulu’nda Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KOÜ Rektörü Sezer Şener Komsuoğlu, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Dr. İbrahim Kahraman,  aileden ise İbrahim Aracı ve Şükrü Kemal Aracı yer alıyor. İzmit ve çevresinde yaşayan herkes için oldukça önemli olan tesisin yapımının en kısa sürede bitirileceği belirtildi.

İLİMİZDE DE, TÜRKİYE’DE DE İLK

Aracı ailesi tarafından yapılacak olup, KOÜ Tıp Fakültesi’ne bağışlanacak olan tesisin; inşaat sırasında gerekli olan imar, iskan ve diğer tüm izinleri ile hizmetler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak sunulacak. Tıbbi desteğe ihtiyacı olan, evde bakılması mümkün olmayan demans hastası yaşlıların bakımının sağlanacağı, Türkiye’de bir ilk olacak ve örnek teşkil edecek olan son derece modern koşullara sahip tesis, 6 kat üzerine 12 bin metre kare alanda hizmet verecek.

TESİS 180 YATAK KAPASİTELİ

180 yataklı, rehabilitasyon ve muayene, fizik tedavi ve rehabilitasyon havuzu, dinlenme, doktor, hemşire odaları, mekanik ve elektrik merkezleri, sosyal alanları (kafeterya, yemekhane, okuma ve dinlenme odaları) bulunacak olan tesisin yaklaşık 15 milyon TL’ye mal olacağı belirtildi. Klasik anlamdaki yaşlı bakım evi (huzur evi) anlayışından farklı planlanan tesis; KOÜ Tıp Fakültesi bünyesinde faaliyet gösterecek ve merkezin kurulma amacına uygun mefruşat, malzeme, teknik-idari personelin tahsis ve işletmesi Kocaeli Üniversitesi sorumluluğunda olacak.

ARACI: ANNEMİZİ MANEN YAŞATACAĞIZ

Babasının adına yaptırdığı okulun açılışında eğer böyle bir fırsat düşerse annesi için de bir şey yapacağını belirttiğini söyleyen, Koruma Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı, İzmitli iş adamı Vefa İbrahim Aracı, “ bu projeyi duyunca gerçekten heyecanlandım. Ocak ayı sonunda bu protokolü yaptıktan sonra projeye hemen soyunduk. Üç bölümden oluşan bu tesisin A, B bloğunun temeli döküldü, hep birlikte C bloğun betonunu atacağız. Bu törenin adını temelden çıkıp üst yapıya geçtik diyelim” dedi. Bedenen kaybettiğimiz annemizi, manen burada yaşatacağız diyen Aracı, buna vesile olduğunu için üniversitemize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ahsen Okyar, Erdal Baykara

DSCN1533

a

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.