Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

5Haz/140

Çatı adayına HAYIR, Meral Akşener’e EVET – Yüksel ERCAN

Çatı adayına HAYIR, Meral Akşener’e EVET – Yüksel ERCAN

02.06.2014 21:48:02 Radikal

Ağustos ayı içerisinde yapılacak ve siyasi açıdan da Türkiye'yi bambaşka bir mecraya götürecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi MHP Genel başkanıDevlet Bahçeli  "Çatı Aday formülü"  ile ilgili partiler ve STK'lar ile görüşmeler yaparken Başbakan yardımcısı Bülent Arınç'tan "Muhalefet Çatı adayı ararken biz Cumhurbaşkanlığı seçimini yapmış ve adayımızı Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtmuş olacağız "şeklinde muhalefet parti mensuplarını "kahreden" bir açıklama yaptı.

Türkiye aylardır Cumhurbaşkanlığı seçimi ile yatıp kalkıyor, ancak gelinen noktada eğer AK Parti'nin çıkartacağı aday karşısına bütün Türk milletinin tasvip edeceği bir isim çıkarılmadığı takdirde daha ilk turda muhalefet partilerinin havlu atacağı gerçeği de hemen yanı başımızda duruyor.

Biz Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP'nin yarışa hangi isimle girerse girsin başarılı olabileceğine Asla ama asla inanmıyoruz, Türkiye gibi Sağ oyların nerede ise yüzde 70'ler noktasına ulaştığı bir siyasi ortamda CHP gibi bir siyasi partinin mensuplarının Mansur Yavaş'ı dillendirdiği de hesaba alınırsa CHP cenahından kesinlikle bir umut olmayacağını biliyoruz.

İşte böyle bir noktada iş dönüp dolaşıyor MHP'ye ve MHP'nin AK Parti adayının karşısına çıkartacağı adaya geliyor ki bu isimde hemen her kesimden oy alacak olan TBMM başkenvekili ve İstanbul milletvekili Meral Akşener'den başkası değildir.

Biz Meral Akşener'i milletvekili değilken de MHP'de değilken de tanıyor seviyor ve sayıyorduk, Kendisi gibi bizde Kocaeli sınırları dahilinde yaşadığımız için MHP dışında bir siyasi partide Bakanlık yaptığı dönem öncesinde de sonrasında da kendisinin yerinin MHP olduğunu dilimiz döndüğünce anlatmaya çalışırdık.

Neticede Akşener MHP'de siyaset yapmaya ve hemen her platformda Ülkücülerin kalbini kabartmaya, MHP'nin her noktada "Övünç kaynağı" olmaya başladı, bu durum o günlerden içerisinde bulunduğumuz bu günlere kadar da geldi.

Şimdi hem Türkiye'nin hem de MHP'nin önünde tarihi bir sınav var ve bu tarihi sınavı başarı ile geçmek adına MHP'nin elinde Meral Akşener gibi  toplumun hemen her kesininden tasvip gören ve oy alabilecek bir siyasetçi varken parti yetkililerinin Çatı aday gibi bir oluşum peşinde koşmaları anlaşılır gibi değil.

28 Şubat döneminde yaptığı açıklamalar ve dik duruşu sayesinde toplumun tüm katmanlarının sempatisini kazanan Meral Akşener'in 2 dönemdir TBMM'nin meclsi, oturumlarında ortaya koyduğu tavır zaten var olan popüleritesini de en üst düzeye çıkarmış noktadadır.

Görünen o ki son dakikada bir değişiklik olmadığı takdirde AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan olacaktır, Başbakan Erdoğan'ın siyasi karizmasının hangi boyutlarda olduğunu buradan bir kez daha anlatmaya gerek yok, işte böyle bir siyasi karizmanın karşısına yine siyasi bir karizma olan Meral Akşener çıktığı takdirde ortaya seyrine doyum olmayan bir siyasi mücadele çıkacaktır.

MHP Genel merkezi bu günden tezi yok hiçbir Ülkücüyü hiçbir partiliyi heyecanlandırmayan "Çatı Aday formülünü" bir kenara bırakıp "Cumhurbaşkanı adayımız Meral Akşener'dir" açıklamasını yaptığı takdirde ortaya çıkacak olan sinerjiye şaşırıp kalacaktır.

Aday gösterildiği takdirde Meral Akşener MHP oylarının tamamını aldığı gibi AKP'den, CHP'den ve TBMM dışında kalan bütün siyasi partilerinde oyunu alacak ve başarı çıtasını en üst noktalara kadar taşıyabilecektir.

Türkiye bir ateş çemberinden geçerken MHP Genel merkezinin parti için dengeler ile uğraşacak vakti yoktur, olmamalıdır, " Cumhurbaşkanı adayı gösterdiğimiz takdirde ya Meral Akşener  başarılı olursa" şeklinde bir düşüncenin Ağustos ayı sonrasında hem Türkiye'nin hem de MHP'nin nasıl bir kırılma noktasına getireceği de siyaset ile ilgilenen hemen herkesin az çok tahmin ettiği bir görüntüdür.

40 yıllık süre içerisinde bir başbakan çıkartamayan Ülkücü hareketin bir Ülkücüyü Cumhurbaşkanlığı koltuğuna taşıması an meselesidir, Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Meral Akşener'i Türk milletine emanet etme gibi bir mecburiyeti bulunan MHP'nin bu adımı bir an önce atması Ülkücüler kadar Türk milletinin de ortak beklentisidir.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.