Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

25May/140

Araştırmacı-Yazar Oğuz Çetinoğlu İzmit’te

24 Mayıs 2014 Cumartesi / Kocaeli 6. Kitap Fuarına katılan Ekonomist, Araştırmacı-Yazar Oğuz Çetinoğlu Bilgeoğuz Yayınevi Standında kitaplarını imzaladı.

İzmitli dostları Oğuz Çetinoğlu’nu yalnız bırakmadı. Ziraat Mühendisi Hasan Uzunhasanoğlu, Oğuz Çetinoğlu dostlarını SekaPark Marmara Restoran’da topladı. Keyfli bir sohbetin yapıldığı toplantıya; Kızılay Kocaeli Şube Başkanı Muzaffer Şişmanoğlu, eski Kuruçeşme Belediye Başkanı Ali Kahraman, Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkan Yardımcısı Erdal Baykara, Posoflular Derneği Başkanı Hamit Akbulut, Makine Mühendisi Çetin Mut, Dr. İsmail Çapcı, Mali Müşavir Ahsen Okyar, Yalova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yunus Özen, Ecz. Selçuk Arslan katıldı. Şadi Polat’ın da hazır bulunduğu toplantıda www.kocaeliaydinlarocagi.org.tr internet sitesinde de yazıları yayınlanan Oğuz Çetinoğlu’na plaket takdim edildi.

Oğuz Çetinoğlu kimdir?
28 Kasım 1938 tarihinde Samsun'un Bafra ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokulu, doğduğu şehirde bitirdi. Ankara Ticaret Lisesi ve Ankara İktisâdî ve Ticârî İlimler Akademisi’nde okudu. Lise yıllarından itibâren bazı dergilerde yazıları yayınlandı. İş hayatına, Ankara’da muhasebeci olarak başladı. Ankara ve Karabük’te; muhasebeci, mali müşavir ve profesyonel yönetici olarak devam etti. 1980 yılında İstanbul’a yerleşerek, ticaretle meşgul oldu.

SSCB'nin dağılmasından Türk Cumhuriyetleri'nde sanayi yatırımları gerçekleştirmek üzere çok ortaklı şirket kurdu. Şirketin murahhas azası olarak Azerbaycan'da ve Kırım'da; tesis kurup çalıştırdı. 2000 yılında işlerini tasfiye etti.

İş hayatı ile birlikte yazı hayatı da devam etti. İlk yazısı 1954 yılında Bafra'da yayınlanmakta olan Bafra Haber Gazetesi'nde başmakale olarak yer aldı. Sonraki yıllarda Tercüman, Son Havadis ve Türkiye gazetelerinde yazdı. İlhan Egemen Darendelioğlu'nun Toprak, Türk Ocakları Genel Merkezinin yayınladığı Türk Yurdu dergilerinde yazı hayatı devam etti.  İslam, Kadın ve Aile, Yörünge, Yeni Düşünce, Yeni Hafta, Ufuk, Emelimiz Kırım, Papatya, Sağduyu, Dünya ve Kırım'da yayınlanan Kırım Sadâsı gibi dergi ve gazetelerde de imzasına rastlanmaktadır.  Akra FM radyosunda haftanın olayları üzerine yorumları oldu.

10 yıl boyunca (haftada bir gün) Gazetede köşe yazıları yazdı. Hâlen; Önce Vatan Gazetesi'nde, Orkun, Kalgay, Bahçesaray  ile Türk Dünyası Tarih ve Kültür, Dil ve Edebiyat, Antalya'da yayınlanan Nevzuhur, Kayseri'de yayınlanan Erciyes dergilerinde yazmaktadır.

Yayınlanmış kitapları:  Kültür Zenginliklerimiz, (2006), 4 Ciltte 4.000 sayfalık Kronolojik Tarih Ansiklopedisi (2008), Tarih Sözlüğü (2009), Okyanusa Açılan Kapılar / Tefekküre Mayası Röportajlar. (2009), Altaylardan Hira’ya Türk İslam Dostluğu (2011), Bilenlerin Dilinden Irak Türkleri (2012), Türkmenname (2013), Türkler Nasıl ve Niçin Müslüman Oldu? (2013), Türklerin Muhteşem Tarihi (2014)

Yayına hazır eserleri:  Osmanlı Devleti Kırım Hanlığı İlişkileri,  Kırım Hanlığı ve Kırım Türkleri Kronolojisi, Türkiye'de Dergiciliğin 160 Yılı (1849-2009), Türklerde İnanç Hayatı, Tesbih.

Oğuz Çetinoğlu evlidir, bir oğlu ve bir torunu vardır.

Ekonomist, Araştırmacı-Yazar Oğuz Çetinoğlu İzmitli dostlarıyla Sekapark’ta

Ayaktakiler; Çetin Mut, Erdal Baykara, Hamit Akbulut, Ali Kahraman, Hasan Uzunhasanoğlu, Yunus Özen Oturanlar; Dr. İsmail Çapcı, Ecz. Selçuk Arslan, Ekonomist, Araştırmacı-Yazar Oğuz Çetinoğlu, Ahsen Okyar, Şadi Polat, Muzaffer Şişmanoğlu

Hasan Uzunhasanoğlu, Ahsen Okyar, Ecz. Selçuk Arslan, Muzaffer Şişmanoğlu birlikte Ekonomist, Araştırmacı-Yazar Oğuz Çetinoğlu’na plaket takdim ederken

Şadi Polat ve Ekonomist, Araştırmacı-Yazar Oğuz Çetinoğlu

Ekonomist, Araştırmacı-Yazar Oğuz Çetinoğlu, İGSAŞ Elektronik Bakım Başmühendisi Taner Şanlı için kitabını imzalarken Taner Şanlı, Oğuz Çetinoğlu, Eren Şanlı

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.