Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

25May/140

SOMA TWİTLERİ – Feyzullah BUDAK

SOMA TWİTLERİ - Feyzullah BUDAK

Soma faciasının yarattığı derin acı sebebiyle bu konuda derli toplu bir yazı yazamadım. Şimdi ortaya çıkıyor ki; alınması gereken bir yığın tedbirin, maliyetleri düşürerek daha fazla oy için daha fazla kömür dağıtmak uğruna alınmaması sonucunda orada bir katliam yaşanmış.  Bunun için Başbakan hemen ilk günde “Bu kaderdir, ölüm madenciliğin fıtratında vardır” diyerek, sorumluluktan kurtulmaya çalışmış.

Bu konuda pek çok yazılar yazıldı ve uzun uzadıya tekrarlanacak sözler anlamını kaybetti. Onun için aşağıda Soma faciasıyla ilgili olarak yazdığım kısa tiwitlerimi, aynı konuda beğenerek tekrarladığım bazı tiwitlerle beraber bilginize ve arşivlere sunuyorum.

***

20 gün önce CHP’nin Soma’da Meclis araştırması önergesine ret oyu veren AKP milletvekilleri bununla nasıl yaşayacaklar, merak ediyorum.

Şamil Tayyar’ın “Tamam biz önergeyi reddettik ama CHP’de biraz daha zorlasaydı” dediği bana uydurma gibi geldi… Yoksa gerçek mi?

Favorim, “Karbonmonoksit çok tatlı bir ölümdür, hiçbir şey hissetmezsiniz” diyen profesördür. Klonlanıp her üniversiteye bir tane verilmeli.

Ey AKP Hükümeti! Sen devletin madenini nasıl adamlara devrediyorsun ki, böyle bir faciadan sonra adamlar ortada yok…

3 gün oldu, yer altında kaç ölü var bilinmiyor ama Başbakan “Cumhuriyet tarihinde böyle başarılı operasyon yok” diyor. Hayret ki ne hayret.

Başbakan, dünyanın en büyük rezaleti için “Cumhuriyet tarihinde böyle başarılı operasyon yok” diyor. Türkiye’nin bu adamla işi var!

Bu adam hala nasıl konuşabiliyor? Hiç mi utanma duygusu kalmadı !? Derhal hükümet istifa etmeli…

Hükümetimiz Cumhuriyet tarihinin en başarılı operasyonu ile 284 cesete ulaştı ama yer altında daha kaç ceset olduğunu bilemiyor!

Canını kaybetmiş acılı vatandaşı yumruklayıp da Başbakanlığa devam eden adam, Cumhurbaşkanlığını da hak ediyor doğrusu.

Sen aklımıza mukayyet ol Ya Rabbi.. Gözümüzle gördüğümüz dayağı inkar ettirdiler Başbakan malum şahsa vurmamış.

Biz kendine Abdülhamit’i ya da Vahdettin’i  örnek alıyor sanmıştık. İdolü Deli İbrahim’miş…

İzmir Vali Yrd.”Soma’da hayatta kalan aklını kullanandır. Düşünebilen, aklını kullanan hayatta kalmıştır” diyor. İleride “Benim Valim” olmaya aday! VAH DEVLETİM VAAH !

Yusuf Yerkel vatandaşa tekme atalı tam 5 gün oldu ve hala Başbakan Müşaviri.

Tarihimizde ilk defa , vatandaşını tekmeleyen bir devlet gördük, bir an ön bizi bu beladan kurtar YARABBİ (Amin)

YARABBİM, YARABBİM, YARABBİM; Rabialara ağlayan, Türklerin faciasında kalpleri taş kesilen bu güruhtan, asil milletimi kurtar YARABBİM !

Uyan Türkiye! ‘İlahi takdir.. kader’.. yetmediyse tekme- tokat.. bu büyük felaketin de (bir yolunu bulup) kapatılmasına izin verme!

Basın toplantısını bile organize etmekten aciz bir şirket o madeni nasıl sağlıklı işletebilir?

Koskoca soma holding geçen yıl sadece 758 bin TL vergi ödemiş. Diktikleri spintowerdan bir daire parası bile değil yani.

AKP döneminde 8 yılda 70 milyarlık (katrilyon) ihale alan Soma Holding geçen yıl sadece 758 bin lira vergi ödemiş. “Hayır” yapmış mıdır dersiniz?

Somadaki madenin sahibi market borcunu ödeyemiyordu, AKP iktidarında 70 milyarlık ihale aldı.

Dün gece NTV’de Üstün Dökmen ’Ben maden işçisinden 7-8 kat fazla maaş alıyorsam bir sorun var’ değinde 50-100 bin TL alanlar ne düşündü acaba.

Hani taşeronluk sistemi yoktu?

Soma’da ölenlerin çoğu tarımdan ayrılan çiftçi. İnsanları madene zorlamak için Soma’da önce tarım ve hayvancılığı bitirdiler. Evet, tam da böyle işliyor kapitalizm.

Facianın Yaşandığı Madende Bilgisayar 2 Kez Uyarmış.

Ölüm madeninin sahibi ile AKP’nin ilişkisi ne? Yine Bilal Erdoğan’ın vakfı…

Facia olmasın diye tedbir alması gereken maden bakanına cenazeleri iyi kaldırdı diye madalya mı verelim. Bu mantıkla acı biter mi?

Zafer Çağlayan, saatini Soma ‘ya bağışlasa 787 madencinin aileleri bir ay sıkıntı yaşamaz, adalete bak.. Neredesin Ya Ömer(r.a)

AKP’ye soru önergesi: Hangi AKP’liler hisse aldı, 2013 yılında Soma Holding’in Türgev’e yaptığı bağış doğru mu?

Göz altılar, göz boyamadan ibaret. Soma Holding, ihale havuzuna komisyon aktaran şirketlerdendi. Dokunulmazlığı vardır.

İşçi: “Patlamadan 2-3 gün önce sıcak kömür çıkmaya başlamıştı. Üretimi durdurmadılar”. Bakan: “Bu çok önemli bunu not alın!.” Hadi yaa…

Soma’da madenin girişine örülen duvar… Üzerinde yazana dikkat: ‘Önce iş güvenliği’…

Bu ülke maden işçilerini bir ramazanda yer altında sahur yaparken bir de öldüklerinde hatırlıyor.

Karbonmonoksit gaz alarm dedektörünün fiyatı yaklaşık 90 TL, elde taşınabilen karbonmonoksit ölçüm cihazı ise yaklaşık 400 TL!!!…

Değişebilecek hiçbir şey kader değildir. Kader veya fıtrat dedikleri ya siyasi beceriksizlik, ya maddi tamahkârlık.

Televizyonlarda “bu katliamı” görünmez kılmak için “kader menkıbeleri okuyan” ilahiyatçılar, Firavun’un sihirbazlarıdır. Satılmış ruhlar…

Eğer yaşam odaları olsa, her tedbir %100 alınsa, eksiksiz biçimde donanımlar verilse ve insanca koşullar sağlansaydı “takdir’i ilahi” derdik.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.