Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

17May/140

Erdoğan Görgün; Soma felaketinde de Konuşmaya ve Unutmaya devam..

SAM_1722

16 Mayıs 2014 Cuma / Erdoğan Görgün Başkanlığındaki Kocaeli Kandıralılar Derneği yaşanan Soma Maden kazası ile ilgili bir bildiri yayınladı.

Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkan Vekili Doç. Dr. Mehmet Bayrak, Başkan Yardımcıları Turan Sarı, Erdal Baykara, Harun Reşit Kocagöz ve Av. Abdurrahman Kaymak, Denetim Kurulu üyeleri; Ahsen Okyar, Ahmet Güngör ve Murat Özer, ile Derince Belediyesi Meclis üyesi Ali Kocatürk’ün de hazır bulunduğu, Ekonomist Cihat Kaymas evsahipliği yaptığı toplantıda Dernek Başkan Erdoğan Görgün Soma Maden kazası için hazırlanan bildiriyi okudu.

“KONUŞMAYA VE UNUTMAYA DEVAM..” başlığı ile hazırlanan bildiride;

Türkiye Soma madenlerinde bir facia yaşadı. Olayın mahiyeti açısından ister bir kişi ölsün ister 300 kişi farketmez. Artık ölen ve ölenin yakınları için “kıyamet” kopmuştur. Ve her acı düştüğü yeri yakmaktadır.

Türkiye ve Türk Milleti, başına böyle felaketler gelince dövünmekte ve yas tutmaktadır. Uzmanlar ve siyasetçiler olay üzerinde uzun uzadıya konuşmakta ve iş küllenince de olay unutulmaktadır. Oysa ki; unutmamak, ders çıkarmak ve tedbir almak gerekir.

Göz göre göre gelen hangi faciaya karşı “dur” diyebildik ve tedbir alabildik? Eğer Soma’daki işveren, işçi güvenliği için yeterli tedbiri alsa ve bunun için yatırım yapsa, işçi sendikası bir eksiklik varsa dünyayı ayağa kaldırsa, bürokrasi denetimlerle göz açtırmasa facianın boyutu böyle olurmuydu?

En üzüldüğümüz ise, Soma’da veya Milletimizin başına gelen bütün facialarda ölen insanların hemen hepsinin fakir fukara zümresinden olmasıdır.

Soma’da meydana gelen kazada kaybettiğimiz ve sayıları halen meçhul olan yüzlerce maden şehidimize Allah rahmet eylesin, ailelerine sabır versin, öksüz kalan çocuklara sahip çıkılsın ve böyle günleri ne bize ne de insanlık alemine göstersin... Ve bizlere de acıları unutturmasın ki; ders ve ibret alalım...” denildi.

1Ekonomist Cihat Kaymas, Diş Hekimi Turan Sarı, İşadamı Murat Özer

2Elektrik Elktronik Mühendisi Harun Reşit Kocagöz, Mali Müşavir Ahsen Okyar, İşadamı Erdoğan Görgün, Derince Belediye Meclis üyesi Emk. Derince Garnizon Komutanı Alb. Ali Kocatürk

3Av. Abdurrahman Kaymak, Sigortacı Erdal Baykara, emekli Ahmet Güngör ve Doç. Dr. Mehmet Bayrak

SAM_1718Başkan Erdoğan Görgün ve Kocaeli Kandıralılar Derneği yöneticileri

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.