Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

14May/140

Bünyamin Aksungur; Müziğimiz bizim gönül dilimiz olduğu kadar, millî kimliğimizdir de…

SAM_1691

13 Mayıs 2014 Salı / Av. Ruhittin Sönmez Başkanlığındaki Kocaeli Aydınlar Ocağı Mayıs ayı yemekli toplantısında TRT Sanatçısı Bünyamin Aksungur “Türk Dünyasında Müzik Birliği” konusunda bilgi verdi.

TRT Sanatçısı Bünyamin Aksungur, Azerbaycan’dan Kazakistan’a, Türkistan’dan Rumeli’ye, Kırım’dan Kerkük’e kadar geniş coğrafya içerisindeki Türkün Ortak Sesi ve Sözü, Dilimiz ve Türkülerimizi seslendirirken, aralarda anlattığı anekdotlar toplantıya katılanlara zaman zaman duygulu anlar yaşattı.  Konser-Konferansı çok beğenilen Bünyamin Aksungur ayakta alkışlandı.

Otel Asya’da gerçekleşen toplantıya; Sanatçı Bünyamin Aksungur’un hemşehrisi ve akrabası da olan Kocaeli Vali Yardımcısı Abdullah Etil, BBP Kocaeli İl Başkanı Serhat Duyar, Sakarya Aydınlar Ocağı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal Cerrahoğlu, Türk Eğitim Sen Kocaeli 1.nolu Şube Başkanı Süleyman Pekin, Kocaeli Çukrovalılar Derneği Başkanı Erdoğan Davut, Kocaeli Pusula Derneği Başkanı Volkan Şenel, İzmit Türk Ocağı Başkanı Yücel Alpay Demir, Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkan Vekili Doç. Dr. Mehmet Bayrak, eski İzmit Ticaret Odası Başkanı Nihat Gürer, TÜRKAV Başkanı Reşat Öktem, Bahçecik Belediye Başkanlarından İbrahim Gencer, Kocaeli Olimpiyat Yıldızları Yüzme Kulübü Başkanı Tolga Havuç, Türk Kamu Sen İl Temsilciliği Veysel Uluman, Yalova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yunus Özen ve çok sayıda Aydınlar Ocağı üyesi katıldı.

Plaket takdimi

Toplantı sonunda sanatçı Bünyamin Aksungur’a plaketini Kocaeli Vali Yardımcısı Abdullah Etil, Derneğin hediyesini de Sakarya Aydınlar Ocağı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal Cerrahoğlu takdim etti.

Bünyamin Aksungur kimdir?

1957'de Manisa'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Manisa'da, liseyi Edirne Öğretmen Okulunda tamamladı. 1975'de ilköğretim öğretmeni olarak Iğdır'da göreve başladı. 1976'da İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türkoloji Bölümüne giren Bünyamin Aksungur burada gece öğrenimine devam ederken gündüzleri de ilkokul öğretmenliği yaptı. Fakülteyi bitirdikden sonra ilkokul öğretmenliğine devam eden Aksungur, 1986 ylında İstanbul Radyosu'na tayin edildi. Bir süre prodüktör (yapımcı) kadrosunda çalıştıktan sonra yapımcı-yönetmen olarak TRT İstanbul Televizyonu'na atandı. Asli görevinin yanı sıra TÜRKSES adlı müzik topluluğu kurarak Türk dünyası müzikleri hakkında konserler düzenleyen Bünyamin Aksungur, bir yandan da Türk dünyası müzikleri üzerine araştırmalar yaparak konferanslar vermektedir. Bünyamin Aksungur evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

SAM_1680Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhşitin Sönmez

SAM_1660Ecz. Selçuk Arslan, Yunus Özen, Ümmühani Özen, Nursel Okyar, Ahsen Okyar, Hasan Uzunhasanoğlu

SAM_1677Dr. A. Gülden Sönmez, Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez, Sanatçı Bünyamin Aksungur, Kocaeli Vali Yardımcısı Abdullah Etil

4Sanatçı Bünyamin Aksungur

5Doç. Dr. Mehmet Bayrak, Rıdvan Doğan, Dr. Mehmet Karanfil, Dr. Ali Değirmenci ve toplantıya katılanlar

6Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal Cerrahoğlu, Dr. Abdullah Arslantürk, Veysel Uluman, Reşat Öktem

7Tolga Havuç, Ahsen Okyar, Yunus Özen, Süleyman Pekin, Mete Domaç, Volkan Şenel

8Kocaeli Vali Yardımcısı Abdullah Etil, sanatçı Bünyamin Aksungur’a plaket takdim ederken

 SAM_1709Bünyamin Aksungur ve toplantıya katılanlar

SAM_1713Ahsen Okyar, Bünyamin Aksungur Rıdvan Doğan

SAM_1666Ahsen Okyar, Adil Gülez, Mehmet Doğan, Erdoğan Davut, Çetin Mut

SAM_1711Rıdvan Doğan, Ahsen Okyar, Ecz. Selçuk Arslan, Nihat Gürer, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal Cerrahoğlu

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.