1 Mayıs İşçi Bayramı ilimizde coşkulu geçti.
01 Mayıs 2014 Perşembe / 1 Mayıs İşçi Bayramı ilimizde oldukça coşkulu geçti. Sendikalar, sivil toplum örgütleri, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar, İzmit sokaklarını inletti.
Her yaştan ve kesimden emekçinin katıldığı 1 Mayıs kutlama alanını Türk bayrakları, siyasi parti ve sendika flamaları ile taşınan pankartlar süsledi. Emekçilerin yoksulluk ve açlık sınırının altında çalıştıklarının vurgulandığı kutlamalarda, AKP iktidarının emek politikalarına tepkilerin olduğu kutlamalarda emekçiler; sendikal örgütlenme hakkı, eşit işe eşit ücret, artan taşeronlaşmanın kaldırılması, ekonomik eşitlik gibi taleplerde bulundu.
1 Mayıs Tertip Komitesi adına konuşan KESK Dönem Sözcüsü Ethem Kartal; “Bizler köle olmamak için direniyoruz. Kıdem tazminatımızın elimizden alınmaması için direniyoruz. İnsanca ve onurlu yaşamak istiyoruz. Bizler emekçiler olarak, sefalet düzeninden bıktık usandık. En insani haklarımızı haykırdığımızda terörist muamelesi görmek istemiyoruz. Artık yok sayılmak istemiyoruz.”
Kadınlarla 1 Mayıs’ı birleştiren türküler söyleyen Kocaeli Kadın Korosu üyeleri de sahne de yer aldı. İzmit’te gerçekleştirilen 1 Mayıs kutlamalarının adresi olan Cumhuriyet Parkı’ndaki emekçiler yapılan konuşmaların ardından hep birlikte halay çekti. Daha sonra, Karmete’nin verdiği konser ile alanı dolduran emekçiler hep bir ağızdan şarkılar söyledi.
Leave a comment
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.