Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

26Nis/140

Çeker; “Devlette başka bir dili yerleştirme çabası, Anayasa ihlalidir.”

DSC_01  Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi, KOÜ Tıp faküleri Hastanesi ve Gölcük Devlet Hastanesi Temsilcileri ile toplantı yaptı.

Çeker, Çeşitli Konular Hakkında Açıklamada Bulundu.

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Şube Başkan Yardımcısı Arif Ovalı, Umut Birol, Sema Gümüş Yaşar, Kadın Kolları Başkan Yrdımcısı Ayşe Zeliha Şahin Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi İş yeri Baş Temsilcisi Tahir Saklaman, Temsilci Turan Sarioğlu, Beyza Çankaya Koşe, Mehmet Sadık Zafer, Izmit İlce Temsilcisi Uğur Köksal, KOÜ Iş Yeri Baş Temsilcisi Burcu Gürüş Temsilci Ercan Öztürk, Gölçük Devlet Hastanesi İş Yeri Temsilcisi Orhangazi Gencel, Üst Kurul Delege Cemal Cavuşoğlu, Başiskele İlce Temsilcisi Yalcın Gül ile birlikte toplantı yaptı. 15 Mayıs sendika üye tespitleri ve sendikal gelişmeler hakkında temsilcileri bilgilendiren Çeker, Çeşitli konular hakkında açıklamada bulundu.

Kamuda mobbinge en fazla maruz kalan kesim sağlık çalışanları.

Şube Başkanı Çeker; Şiddette dâhil olmak üzere sağlık çalışanlarının performans sisteminden, nöbetlere kadar birçok sorunla karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Şube Başkanı Çeker, "Şiddetin önüne geçilmesi için alınması gereken caydırıcı tedbirler alınmıyor. Kamuda mobbinge en fazla maruz kalan kesim sağlık çalışanlarıdır.” Dedi.

Sağlık Bakanlığı Çalışanların Sorunlarını Çözmek Yerine Tabelalarla Uğraşıyor.

Başkan Çeker; “Performans sistemindeki adaletsizlikler, Nöbetlerde yaşanan sıkıntılar devam ediyor. Memur kadrosu bekleyen hizmetlilerin, kadro bekleyenlerin sağlık çalışanlarının talepleri karşılanmıyor.” Dedi, Çeker; “Saymakla bitireceğimiz sıkıntılar dururken Sağlık Bakanlığı çalışanların sorunlarını çözmek yerine tabelalarla uğraşıyor.” Dedi.

Sadece Bölücülerin Değirmenine Su Taşınır.

Açıklamalarını sürdüren Çeker; “Diyarbakır Çocuk Hastanesi Yönlendirme Tabelaları Türkçe dışında; Arapça, Kürtçe, Zaza'ca ve İngilizce olarak düzenlenmiş. Diyarbakır'da bu levhalar olmadığı için hizmet alamamış bir kişi bile yoktur.” Diyen Çeker; “Bu tür işlerle daha iyi sağlık hizmeti yürütülmüş olmaz. Sadece bölücülerin değirmenine su taşınır.” Dedi.

Üniter Devlet Yapımıza Helal Getirecek Uygulamalar İçine Girilmememledir.

Başkan Çeker; “Özerklik heveslilerine boncuk dağıtılır. Sağlık Bakanlığı ülke bütünlüğü konusunda bir takım zafiyetlere sebep verecek bu tür işlerden vazgeçmelidir.” Dedi. Çeker; “Herkes, sorumluluğunu bilmelidir. Devlet eliyle milletimizin birliğine, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, üniter devlet yapımıza helal getirecek uygulamalar içine girilmemeledir." dedi.

Devlette Başka Bir Dili Yerleştirme Çabası, Anayasa İhlalidir .

Şube Başkanı Ömer Çeker; Bu tür uygulamaların Anayasal suç olduğuna dikkat çeken Genel Başkanımız Önder Kahveci, Bu tür uygulamalar suçtur. Anayasal suçtur. Anayasanın 3 maddesi "Türkiye Devleti, Ülkesi ve Milletiyle Bölünmez Bir Bütündür. Dili Türkçe'dir. Bayrağı, Şekli Kanununda Belirtilen, Beyaz Ay Yıldızlı Al Bayraktır. Milli Marşı "İstiklal Marşı"dır. Başkenti Ankara'dır." diyor. Bu tür uygulamalarda devlette başka bir dili yerleştirme çabasıdır. Anayasa ihlalidir." Dedi.

DSC_01Ömer Çeker Arif Ovalı, Umut Birol, Sema Gümüş Yaşar, Ayşe Zeliha Şahin Tahir Saklaman, Turan Sarioğlu, Beyza Çankaya Koşe, Mehmet Sadık Zafer, Burcu Gürüş Ercan Öztürk, Orhangazi Gencel, Cemal Cavuşoğlu, Başiskele İlce Temsilcisi Yalcın Gül ile toplu halde.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.