Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

20Nis/140

KOCAELİ GEBZE TV’NİN ÖNEMLİ KONUKLARI – İsmail KAHRAMAN

Devlet Çevre şikayetine el koydu - İsmail KAHRAMAN

Gebze Gazetesi / 18 Nisan 2014, Cuma - 9:37

Gazetemizin dün bu köşede yer alan ve internette de Çevre Bakanlığı’nın dikkatine başlığıyla yayınlanan haberimiz büyük ses getirdi. Bölgemize rastgele dökülen sanayi atıkları, hafriyat ve ağaçların kurumasıyla ilgili makalemiz üzerine Ankara harekete geçti. Kocaeli’de ki devlet yetkilileri bölgemizde ciddi bir inceleme ve araştırma yaptılar.

Edindiğim bilgiye göre haberimiz üzerine bizzat Ankara’da ki Bakanlık yetkilileri olayı mercek altına alarak Kocaeli Valiliği, Büyükşehir belediyesi, Çevre İl Müdürlüğü ve diğer yetkililer Balçık Köyü çevresi, Gaziler dağı ve diğer bölgelerde inceleme ve araştırmalarını tamamlayarak Ankara’yı bilgilendirecekler. Yapılan araştırmalar kamuoyu ile de paylaşılmalıdır.

Çere konusunda özellikle Çevre Bakanlığımız harekete geçmeli, çevre bilinci oluşturup cezadan daha çok çevreyi koruma noktasında ilgilileri uyarmalıdır. Ceza yazmak, yaptırım uygulamak en son iş olmalıdır. Daha önce ki Çevre ve Şehircilik bakanı döneminde yazılan cezalar açıklanıyordu. Yeni Bakanımızdan cezalardan daha çok çevreyi koruma noktasında yapılan çalışmalar kamuoyunu bilgilendirilmelidir.

ÇEVRE BAKANIMIZ SAYIN GÜLLÜCE’NİN DİKKATİNE

Çevre Bakanı Sayın İdris Güllüce, ismi gibi güler yüzlü, çalışkan Tuzla Belediye Başkanlığında başladığı yöneticiliği Çevre Bakanlığı ile taçlandıran önemli bir siyaset ve devlet adamı. Kendisini 20 yıldan beri tanıyan bir gazeteci ve belgeselci olarak, Çevre ve Şehircilik bakanı olarak çok önemli ve başarılı hizmetler yapacağına inanıyorum.

Çevre ve Şehircilik Bakanı sayın İdris Güllüce’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunduğumuzda Devr-i Alem programlarını yakından takip ettiğini, belgeselleri Beğeni ile izlediğini söyleyince mutlu olmuştum. Kendisi bakan olduktan sonra ilk söyleyişi de Devr-i Alem kamerasına yapmıştı. Sayın bakan ile yaptığımız söyleşi ve yaptığımız yazıyı www.gebzegazetesi.com ve sosyal medyamızdaki linklerimizden takip edebilirsiniz.

Türkiye’nin en önemli sorunu çevre ve şehircilik. AK Parti hükümeti ve Sayın Erdoğan’ın bu bakanlığı ihdas edip, kurması Türkiye’de Çevre ve şehirciliğe de verilen değeri gösteriyor. Eski Bakan Erdoğan Bayraktar döneminde bu bakanlık daha çok TOKİ, devasa binalar ve rantları ile gündeme geldi. İnşallah İdris Bey döneminde çevre ve şehirciliğe verilen önemle anılır.

Türkiye’de çok büyük çevre katliamları yaşanıyor. Çevre vahşice kirletiliyor. Çevre katilleri rant uğruna insan hayatını hiçe sayıyor. Bugün sanayi bölgesi olan Marmara, Kocaeli ve Gebze’de büyük çevre cinayetleri işleniyor. Gebze üzerinde korkunç bir bulut, hayatı zehir ediyor. Su kaynaklarımız kirletiliyor. Ormanlarımız kuruyor, bunun en bariz örneği Gebze ormanlarında yaşanıyor.

Çevre konusu gerçekten önemli. Eğitim kurumlarına ders olarak konup, cami kürsülerinden çevre bilinci konusunda vaazlar edilmeli, çevre bilinci, çevre kültürü geliştirilmelidir.

KOCAELİ GEBZE TV’NİN ÖNEMLİ KONUKLARI

Kocaeli ve Gebze Bölgesi’nin sesini dünyaya duyuran www.kocaeligebze.tv test yayınına başlayalı kısa bir süre olmasına rağmen büyük ilgi uyandırmaya devam ediyor. Kocaeli ve Gebze’nin sesini dünyaya duyurmaya çalışıyoruz.

Dün, Kocaeli Aydınlar Ocağı İlim İstişare Kurulu Başkan Vekili Ahsen Okyar Başkanlığında Aydınlar Ocağı heyetini ağırlayarak canlı yayında konuğumuz oldular ve önemli bilgiler verdiler.

Marmara Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı Mehmet Özer bey Gebze Yörük Derneği Başkanı Cemil bey, Sığırlık merası Yörükleriyle ilgili tarihi açıklamalar yaptılar.

Kocaeli Tabip Odası Başkanı ve Kocaelispor Kulübü’nün yeni Başkanı Nebi Uzun canlı yayın konuğu olarak Kocaeli Gebze TV aracılığı ile mesajlarını kamuoyu ile paylaştılar.

Devri Alem programının bir çok belgeseli Kocaeli Gebze TV aracılığı ile izleyiciler buluşuyor. Kocaeli Gebze TV’nin ilimizin markası olarak Kocaeli’nin sesini dünyaya duyurmaya devam edecek.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.