Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

21Tem/110

Mali tatil nedeniyle uzayan beyannamelerin Ödemesi

ic_header 5604 Sayılı Kanun’un 1.maddesinin 8.fıkrası uyarınca, mali tatil uygulaması sebebiyle verilme süresi uzatılan beyannameler üzerinde gösterilen vergilerin ödeme süresi (aynı ay içerisinde kalmak kaydıyla), uzayan beyanname verme süresinin son gününden itibaren 3.gün mesai bitimine kadar uzamış sayılmaktadır.

Buna göre verilme süresinin son günü mali tatil süresine veya mali tatilin son gününü izleyen yedi güne rastlayan vergilere ilişkin beyannamelerin verilme süresi 2011 yılı için 27 Temmuz Çarşamba gününe, bu beyannamelere göre tahakkuk eden vergilerin ödeme süresi de 30 Temmuz 2011 gününe uzamış sayılacaktır.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesinde yer alan vergi takviminde de Haziran 2011 dönemine ilişkin Muhtasar, KDV ve Damga Vergilerine ilişkin son ödeme tarihi 30 Temmuz 2011 olarak gösterilmektedir.

Ancak 30 Temmuz 2011 tarihi Cumartesi gününe gelmektedir. Mali tatili düzenleyen 5604 Sayılı Kanun’un 1.maddesinin 8.fıkrası uyarınca yukarıdaki Kanun hükmünde “aynı ay içerisinde kalmak kaydıyla” ifadesine dayanarak bu vergilerin 29 Temmuz 2011 tarihine kadar ödenmesi gerektiği kanaatindeyiz.

Gelir İdaresi Başkanlığından yeni bir duyuru yapılır ise sizlere bilgi aktarılacaktır.

KOCAELİ SMMM ODASI YÖNETİM KURULU

(Odanın internet sitesinden alınmıştır.)

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.