Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

5Nis/140

Sürece Bakış – 11 / Yusuf ÜNEL

indirİNSANOĞLU ÜMİDİN ÇOCUĞUDUR. – Yusuf ÜNEL www.kocaeliokuyor.com

Başbakan, çoğu mütedeyyin insan için eski düzenle hesaplaşmak için yıllardır bekledikleri bir kahraman,

- O' na ümit bağladılar.

- O' nun karizmasına bel bağladılar.

- O' nun kabadayı tavırlarının eski düzene karşı kendi içlerindeki öfkenin dışa vurumu olarak gördüler.

- O' nu, BOP eşbaşkanı olduğunu söylediği ve icazet alıp geldiği halde İsrail' e ve ABD' ye kükreyen aslan olarak bildiler.

- O' nun döneminde başörtüsü sorunun çözüldüğünü gördüler,

- O' nun döneminde derin yapıların tasfiye edildiğine şahit oldular (şimdi kumpas dese de)

- O' nun döneminde havuzlu villalarda oturmaya başladılar.

- O' nun döneminde lükse arabalarla tanıştılar.

- O' nun döneminde devlet imkanlarını diledikleri gibi kullanabildiler vs. vs. bu ifadeler çoğaltılabilir.

Bu tür vesileler ile başbakan %50 için önemli bir kahramanı olmuştu. Şimdi % 50, bütün ümitlerini bağladıkları o kahramanın şuan kabusa dönüştüğünü ve aldatıcılığını kabul edemiyorlar. Hatta böyle bir ihtimali düşünmek dahi istemiyorlar. Her geçen gün yaptığı yanlışları iyi şekilde yorumlamaya çalışıyorlar. O her şeyi ona bağladıkları kahramanın, onlarca imaj uzmanı ve danışman tarafından oluşturulmuş ve şuan içi boşalmış bir görüntüden ibaret olduğunu, milletin %80' i ciddi maddi sıkıntılar yaşarken, kahramanlarının ciddi servet biriktirdiğini kabul edemiyorlar. Ne yapsınlar aslında; millette haklı (!)

Çalmaz ve çaldırmaz, yemez ve yedirmez kahraman imajının bir anda aslında öyle olmadığını görünce neye uğradıklarını şaşırmış vaziyetteler. Bir türlü aldandıklarını ve aldatıldıklarını kabul edemiyorlar. Yıllardır aradıkları kahramanlarının aslında sadece bir rüyadan ibaret olduğunu kabullenmek istemiyorlar. %50 şuan depresyonda ve şaşkınlık içinde. Ne yapacakları bilemiyor ve çaresizliklerini belli edemiyorlar .Şuan işin kolayına kaçıyorlar.

Güç kimde ise onu haklı görüyormuş gibi davranıyorlar. Ancak "Ekonomik olarak bize güven verebilecek birileri çıkana kadar ne yapalım, yolsuzluk yapsalar da bunlara mecburuz" diyen o kadar çok kişi var ki... Başbakan, acaba buralara geleceğini bildiği için mi Süleyman Soylu ve Numan Kurtulmuş gibi alternatiflerini önceden kendi partisinde eritti. Başbakan, acaba bu durumlara düşebileceğini bildiği için mi Muhsin Yazıcıoğlu' na defaatle teklifte bulundu.

Yoksa Numan Kurtulmuş ve Süleyman Soylu teklidleri kabul ettikleri için mi hayattalar? Ya Muhsin Yazıcıoğlu, o neyin bedelini ödemek zorunda kaldı?

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.