Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

6Mar/140

Kandıra Kaymakamı Mehmet Sarıcan Sabancı Kültür Merkezinde dualarla anıldı

20140305104415vali2 - Kopya   Kandıra’da, 4 Mart 2007'de geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybeden Kandıra Kaymakamı Mehmet Sarıcan için çekilen belgeselin gösterimi yapıldı.

Mehmet Sarıcan'ın vefatını 7'nci yılı dolayısıyla Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programı Halit Es’in Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu da Mehmet Sarıcan için salondakilerle birlikte dua okudu. Kocaeli Valisi Ercan Topaca, kaymakamlık görevinin çok genç yaşta yapılmaya başlanan bir meslek olduğunu belirterek, bu görevin ince uzun bir yol olduğunu söyledi.

Mehmet Sarıcan'ın hatıralarını dinleyince görev yaptığı yerin sakinleri tarafından çok sevildiğini gördüğünü anlatan Topaca, "Aradan 7 yıl geçmesine rağmen hala gönüllerde yaşıyor, hala hizmetleri konuşuluyor. Bu, her fani için nasip olan bir durum değil" dedi.

Topaca, Mehmet Sarıcan'ın anısını ölümsüzleştirmek için bir belgesel yapıldığını dile getirerek, "Arkadaşlarımız bu ülkenin neslini aydınlatmak üzere bu belgeseli yaptılar. Burada emeği geçen TV 41 ailesine özellikle teşekkür ediyorum. Ben, bu belgeselin gençlerin ufkunu açacağını ve içlerinden yeni Mehmet Sarıcanlar çıkması için de bir ateşi yakacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Mehmet Sarıcan'ın hayatını konu edinen 65 dakikalık belgeselin gösterimi yapıldı. Kaymakam Sarıcan'ın eşi ve katılımcıların belgesel gösterimi sırasında zaman zaman göz yaşlarına hakim olamadığı görüldü.

“Kaymakam bey” e büyük ilgi

“Kaymakam bey” belgeselini Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Harun Reşit Kocagöz, Başkan Vekili Erdoğan Görgün, Başkan Yardımcıları: Günay Gülcü ve Erdal Baykara, Yönetim Kurulu üyesi Salim Yaşar, Denetim Kurulu üyeleri, Ahsen Okyar, Metin Girgin, Ahmet Güngör, Danışma Kurulu üyeleri: Mustafa Öğren, Ali Kahraman, Selami Tarcan, Dr. İsmail Çapcı ve Recep Yıldız, üyeler; Murat Özer, Yalçın Şakacı, Sertaç Tugay, Tolga Havuç, Mete Domaç, Aygün Aynagöz ve çok sayıda Kandıralı katıldı.

MHP Kandıra Belediye Başkan adayı Ahmet Şakacı da belgeseli izledi.

Mehmet Sarıcan kimdir?

Kandıra ilçe Kaymakamı Mehmet Sarıcan, 1967 yılında Tokat Yeşilyurt'ta doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini aynı yerde tamamladıktan sonra 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. Sarıcan, mezuniyet sonrası kısa süre idari yargı hakim adayı olarak çalıştı. 1990 yılında Balıkesir'de kaymakam adayı olarak mesleğe başladı.

Sarıcan, Bozcaada, Hisarcık, Kozluk, Kumru ve Kangal kaymakamlıklarında bulunduktan sonra 13 Ekim 2003'de Kandıra Kaymakamlığına atandı.

Sarıcan, evli ve 3 çocuk babasıydı.

SAM_0828SAM_0830         Halit Es Kur’an okurken

SAM_0836SAM_0842

SAM_0844SAM_0848

7    Kocaeli Kandıralılar Derneği yöneticileri Neriman Sarıcan ile birlikte Sabancı Kültür Merkezinde

SAM_08619Ahsen Okyar, Enişte

10SAM_0869

SAM_0870

20140305104415vali2 - Kopya

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.