Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

5Mar/140

Kırım halkına destek yürüyüşü Cuma günü

24

Aracı: Kırım’da insanlarımız büyük tehdit altında

Kırım’da yaşanan gergin hava halen devam ediyor. Ülkenin bölünmesini istemeyen Kırımlılar ile Rusya yanlılarının sık sık karşı karşıya geldiği büyük kriz, uluslararası gündemde de bulunuyor. ABD, konu hakkında bizzat devreye girerek Rusya’ya yönelik çok sert mesajlar verirken, Rusya ise, bölgede Rusça konuşanlardan gelecek bir yardım talebine olumlu karşılık vereceklerini ve askeri seçeneğin de masada olduğunu belirterek gerginliğin iyice artmasına neden oluyor.

HALKIMIZ KAYITSIZ KALMASIN

Bu arada bölgede yaşananlardan dolayı Kırım Tatarları oldukça tedirgin. Ülkemizde bulunan Kırım Tatarları dernekleri, yaptıkları açıklamalarla gündemi değerlendiriyor ve ortaya çıkan tablodan Tatarların zarar görmemesi için girişimde bulunulmasını istiyor. Kocaeli Kırım Tatarları Dernekleri Federasyonu Başkanı İbrahim Aracı da, önceki akşam yapılan yönetim kurulu toplantısında yaptığı açıklamada, Kırım’da yaşananlara Türk halkının kayıtsız kalmamasını istedi.

TÜRKİYE’YE GÜVENMEK İSTİYORUZ

Rusların ülkedeki Tatarlar üzerindeki baskısını artırarak, ülkeden gitmelerini sağlamak ve referandumda oy kullanmalarının önüne geçmek istediğini söyleyen Aracı, “İnsanlarımız bu bölgede kalmak ve yaşamak istiyor. Ancak Tatar çocuklarımız, kızlarımız birlikte okudukları Ruslar tarafından tehdit ediliyor. Ülkenin yüzde 60’lık bir kısmı Rus. Onlar Rusya’ya güveniyor. Biz de ülkemize güvenmek istiyoruz. Bu zor günde Kırımlılar yalnız bırakılmamalı” dedi.

SÜREKLİ BİLGİ GELİYOR

7 Mart 2014 Cuma günü saat: 17:30’da düzenlenecek olan büyük bir yürüyüş olduğunu dile getiren Aracı, “Bu program çok önemli. Yalnız olmadığımızı görmek istiyoruz. Kırım’da insanlarımız büyük tehdit altında. Cuma günü Saat 17.30’da Merkez Bankası önünden Anıtpark’a kadar yürüyeceğiz. Kırım olayı çok önemli bir mesele. Bu mesele siyaset üstü ya da siyasetin şemsiyesi altında çözülebilecek bir konu. Kimse yürüyüşü farklı noktalara çekmesin. Kırım’dan sürekli haber alıyoruz. Şimdiye kadar bin 700’ün üzerinde çocuğumuzu Kırım’da sünnet ettirdik. Bu çocukların aileleri ile hala irtibat halindeyiz. Bu yüzden sıkıntıların ne kadar büyük boyutta olduğunu biliyoruz” dedi.

YÜRÜYÜŞE DAVET

Son olarak Kocaeli halkına seslenen dernek başkanı İbrahim aracı, sözlerini şöyle tamamladı: “Cuma günü saat:17:30’da düzenlenecek olan yürüyüşümüze tüm Kocaeli halkını bekliyorum. Buradan dünyaya bir mesaj vermeliyiz. Kırım’daki soydaşlarımızın yalnız olmadığını göstermek için halkımızı yürüyüşe bekliyoruz. Kırımlılar için Türkiye çok özel bir yer. Soydaşlarımıza sahip çıkalım.”

Tarih: 07 Mart 2014 Cuma

Saat: 17:30

Toplanma Yeri: Merkez Bankası önü - İZMİT

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.