Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

1Mar/140

İSLAMI 20 PENİYE SATMAK – Feyzullah BUDAK

İSLAMI 20 PENİYE SATMAK - Feyzullah BUDAK

Londra’daki caminin yeni imamı şehre gitmek için hep aynı otobüse biniyor ve evinin bulunduğu yere fazla sayıda sefer olmadığı için, çoğu zaman aynı otobüse denk geliyormuş. Bir gün, otobüsün biletçisi imama para üstü verirken yanlışlıkla 20 Peni fazla vermiş. (Peni: Sterlinin %1’idir, yani bizim kuruşumuz gibi) İmam yanlışlığı ancak yerine oturup parasını sayınca fark etmiş.  Kendi kendine “bu 20 Peniyi biletçiye geri versem mi? diye düşünmüş…  Ama içinden bir ses diyormuş ki “bu çok küçük bir para ve zaten biletçinin de umurunda değil. Koskoca otobüs şirketi için de 20 Peni ne fark eder ki?. Bu parayı Allahtan gelen bir hediye gibi düşünebilirim”

İneceği durağa gelince, imam bu 20 Peniyi biletçiye iade etmeme kararlılığı ile yerinden kalkıp kapıya yönelmiş ama tam inecekken aniden fikrini değiştirip biletçiye dönmüş ve “paranın üstünü fazla vermişsiniz” diyerek 20 peniyi biletçiye iade etmiş. Bunun üzerine biletçi gülümsemiş ve demiş ki : “Siz camiinin yeni imamısınız değil mi? Aslında uzun zamandır İslam’ı öğrenmek için sizi caminizde ziyaret etmek istiyordum ve bilerek size fazla para verdim, nasıl tepki vereceğinizi görmek istedim.”

İmam inerken nerdeyse bacaklarını hissetmiyormuş, yere yığılacakmışçasına bir direğe tutunmuş ve kendine gelmeye çalışmış. Gözlerinden yaşlar dökülerek kendi kendine mırıldanmış; “Allah’ım beni affet! Az daha İslam’ı 20 Peniye satıyordum!”

Şimdi: İslam adına, İslam bayrağıyla, İslam referansıyla siyaset yapanlar haram paraları ayakkabı kutularında saklıyor, rüşveti elbise torbaları içinde alıyor… Haram yoldan toplanan paraların suçüstü yakalanmaması için bu paralar sabaha kadar sağa sola dağıtılarak saklanmasına rağmen ertesi sabah elde bir yerlere taşınamamış 30 milyon Aurolar kalıyor. Eh artık herhalde bu zevatın da “Allah’ım az daha İslam’ı 20 Peniye satıyordum!” gibi bir pişmanlığı olmayacaktır!

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.