Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

12Oca/110

Meclisteki Torba Kanununa Dikkat..

001

Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasının Ocak ayı Meclis toplantısında konuşan Başkan Ender Şenol, TBMM görüşülen Vergi Affının da yer aldığı torba kanuna dikkat çekti.

Kocaeli SMMMO Meclisi yeni yılın ilk toplantısını Meclis Başkanı Mehmet Balimre, Meclis Başkan Yardımcısı Ahsen Okyar, Divan katipleri Engin Eroğlu ve Cafer Tayyar Demirtaş’ın Divandaki yerlerini alması ile başladı. Meclis Başkanı Mehmet Balimre yaptığı açılış konuşmasında; “Meslektaşlarıma tahsilatlarının yüzdeyüz, defter incelemelerinin ise an az olacağı bir yıl diliyorum.” dedi.

Meslek yeniden yapılanıyor

2010 yılını değerlendiren Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ender Şenol yaptığı konuşmada; Mesleğin yeniden yapılandığı bir süreçteyiz. Ticaret Kanunundan Borçlar Kanununa kadar bir çok kanun yeniden yazılıp çıkartılıyor. TBMM’deki vergi ile ilgili düzenlemelerin de yer aldığı torba kanunu mükelleflerimiz ile birlikte dikkatle takip etmeliyiz. Çalışanlarlarla ilgili işçi dosyaları, Kooperatif Defterlerinin kapanış tasdikleri, Mükelleflerimiz ile sözleşme yapması, Elektronik Aracılık Sözleşmesinin de (EK-3) mutlaka yapılması gerekmektedir.” dedi.

Bağımsız Denetim Merkezi

Oda sekreteri Mustafa Taşpınar, 2011 Yılında Uygulanacak Oda Bütçesi hakkında bilgi verirken, Disiplin Kurulunun sözleşme yapılması ve tahsilatlarla ile ilgili duyurusu da okundu. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Odabaş TURMOB Bağımsız Denetim Merkezi Kurulmasına İlişkin Tebliği ve Odanın Görüşünü açıklarken Mali Müşavirlerin yapılacak kursa başvurmalarının gereğini hatırlattı. Mesleki Araştırma ve Mevzuat Komisyonunun “2011’in Getirdikleri” adlı sunum Osman Yaşar Bayram ve Ali Yazıcı tarafından yapıldı.

Mücbir sebep tebliğ ile değil, kanun ile düzenlenmeli

Oda Meclis Divanınca hazırlanan Mücbir Sebepler ve Meslek Mensubu başlıklı sunumda konuşan Meclis Başkanı Mehmet Balimre; “Mücbir sebepler ve beyanname verme süreleri çıkartılan tebliğlerle değil, kanunlarla düzenlenmelidir.” dedi.

Yeminliler Meclis Toplantısında

Yeminli Mali Müşavirler Adem Özzaim ve Tarık Orak Meclis toplantısına katılarak, yeni yıl dileklerini sundu.

Kıdemli Üyeler Mecliste

Meclis Başkanlık Divanınca davet edilen kıdemli üyeler; Fikret Gökmen, Mustafa Pertev, Ahmet Erdem, Yusuf Akar ve Ahmet Duran kürsüye çıkarak Meclis üyelerine duygu ve düşüncelerini aktardı.

Plaket takdimi

Geçen dönemde Oda Meclis Başkanı olarak görev yapan İsmail Birtürk’e, Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ender Şenol tarafından, Mesleki Dayanışma ve Sosyal Faaliyet Komisyonu Başkanı M. Sami Zobooğlu’na, Oda Sekreteri Mustafa Taşpınar tarafından başarı ve teşekkür plaketi takdim edildi.

Türkan Ersoy 75 yaşında

10 Ocak 1937 tarihinde doğan ve 75 yaşına giren Odanın Kandıra Temsilcisi Türkan Ersoy tebrik edildi.

Gündemdeki 10 madde

10 maddenin görüşüldüğü KSMMMO Ocak ayı Meclis toplantısı Meclis Başkanı Mehmet Balimre’nin teşekkür konuşması ile sona erdi.

001

KSMMMO Meclis Başkanlık Divanı Cafer Tayyar Demirdaş (Üye), Mehmet Balimre (Meclis Başkanı, Ahsen Okyar (Meclis Başkan Yardımcısı) ve Engin Eroğlu (Üye)

002

Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ender Şenol geçen dönemin Meclis Başkanı İsmail Birtürk’e Başarı ve teşekkür plaketi takdim ederken

003

Oda Sekreteri Mustafa Taşpınar, geçen dönemin Mesleki Dayanışma ve Sosyal Faaliyet Komisyonu Başkanı M. Sami Zobooğlu’na Başarı ve teşekkür plaketi takdim ederken

004

Kıdemli üyelerden Fikret Gökmen kürsüde

005

75 yaşına giren Kandıra Temsilcisi Türkan Ersoy

006

Meclis toplantısına katılanlar

11 ocak 2011 ksmmmo meclis 008

Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ender Şenol

11 ocak 2011 ksmmmo meclis 053

YMM Tarık Orak

11 ocak 2011 ksmmmo meclis 046

Mustafa Pertev

11 ocak 2011 ksmmmo meclis 064

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Odabaş

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.