Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

13Şub/140

İSU GENEL MÜDÜRÜ İLHAN BAYRAM, "ŞUAN CİDDİ BİR KURAKLIK YAŞIYORUZ.”

2  11 Şubat 2014 Salı / İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, İSU Genel Müdürlüğü’nde sivil toplum kuruluşları temsilcilerine bilgi verdi. Bilgilendirme toplantısında İSU Yönetim Kurulu üyeleri Dr. Halil İbrahim Kahraman, Aziz Temiz ve Musa Çoşkun da hazır bulundu.

BARAJIN KAPAKLARI AÇILMADI
Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Dr. Halil İbrahim Kahraman’ın açış konuşması ile başlayan toplantıda İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, "3 pompayla Sapanca Gölü’nde su almaya başladık. Eğer Sapanca'daki pompalar devrede olmasaydı 1 Ekim'de barajda su kalmamış olacaktı. Barajın kapağının açılması söz konusu değildir. Geçen yıl baraj hiç tamamen dolmamıştır, kapaklar açılmamıştır. Barajı geçen yıl biz işletmiyorduk, bu yıl 2014 Ocak ayında biz devraldık. Eğer bu kapaklar açıldıysa da bu bizim sorumluluğumuzda da değildi.”

SAPANCA'DAN SU ALIYORUZ
Genel Müdür Bayram "2013'ün kurak geçtiğini hepimiz biliyoruz. Şehre bir günde 341 bin metreküp su veriliyor. Baraja 223 bin metre küp su girmiş. Aradaki fark Sapanca Gölü’nden karşılanmış bulunmaktadır.”

GÖKÇE DERE'DEKİ SU HAKLARIMIZDAN VAZGEÇİLMEDİ

İSU’nun Gökçe Dere'deki su haklarımızdan vazgeçmesi devretmesi diye bir şey yok. Gökçe Dere'den de ihtiyaç olduğu takdirde su alacağız. Kandıra Namazgah Barajı su tutmaya başladı, sayesinde Körfez'in üst köylerine bile hizmet verilecek.

AMAN SUYU İSRAF ETMEYELİM
Kocaeli'de şuan su sıkıntısı yoktur ancak kuraklığın etkileri devam etmektedir. Vatandaşlarımızdan ricamız suyu israf etmemeleridir.

SAPANCA GÖLÜNDE FAZLADAN ALDIĞIMIZ SU YOK
Biz şuan Seka'nın hakkını alıyoruz. Sapanca Gölü’nden ne Sakarya’nın ne Kocaeli’nın olması gerekenin üzerinde su alması söz konusu değildir. Kontrollü olarak Sapanca'dan su almaya devam edilmektedir.

BAYRAM SORULARI CEVAPLADI Kocaeli’nin su ihtiyacı, yapılan yatırımlar, kuraklık karşısında alınan önlemler konusunda geniş açıklamalarda bulunan İSU Genel Müdürü İlhan Bayram gelen soruları da cevapladı. Bugün su sıkıntımız yok diyen Bayram, “ Kuraklık ortada, vatandaşlarımız mutlaka suyu israf etmemeli ve tasarruflu kullanmalıdır.” dedi.

14Dr. Halil İbrahim Kahraman toplantının açış konuşmasını yaparken

12İSU Genel Müdürü İlhan Bayram İSU çalışmaları ile ilgili bilgi verirken

15Ahsen Okyar, Harun Reşit Kocagöz, Erdal Baykara ve toplantıya katılanlar

4Av. Ruhittin Sönmez ve bilgilendirme toplantısana katılanlar

5İSU Genel Müdürü İlhan Bayram

5Muhtarlar Derneği Başkanı Vedat Yoldaş, İnşaat Y. Mühendisi Mustafa Görgün, Teknik Öğretmen Osman Ölçer ve toplantıya katılanlar

2Kızılay İzmit Şube Başkanı Muzaffer Şişmanoğlu, Oğuz Boyları Konfederasyon Başkan Mehmet Özer ve toplantıya katılanlar

7

8Dr. Mithat Bora Bulut ve verilen bilgileri dikkatle takip eden STK Yöneticileri

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.