Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

13Tem/110

Aydınlar Ocağı Fethipaşa Korusu Dilruba Bahçesinde

IMG_2655 Kocaeli Aydınlar Ocağı, Üsküdar'da, tarihi Fethipaşa Korusu Dilruba Bahçesinde Türk Japon Dostluk Derneği Genel Başkanı Doğan Sofracıoğlu’nu dinledi.

Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez; “Yıllar önce İzmit’te tertiplediğimiz konferansımızda konuşan Doğan Sofracıoğlu, Amasya'da çalıştı, Akbank müfettişliği ve Bölge Müdürlüğü, Tekel Genel Müdür Yardımcılığı, Sabancı Holding İç Denetim Koordinatörlüğü yaptı. Ayrıca, Anadolu Gelişim Organizasyon Genel Müdürlüğü ve Asya Tur Mali İşler Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. Halen Aviva-Sa Bağımsız Finans Danışmanı olarak görev yapıyor. 1986'da Türk Japon Dostluk Derneği'ni kurdu ve halende Genel Başkanıdır. Bu akşam birlikte yemek yenecek, tekrar dinlemenin keyfini yaşayacak ve teşekkür plaketimizi takdim edeceğiz.” dedi. Türk Japon Dostluk Derneği Genel Başkanı Doğan Sofracıoğlu; “ Eşim Keriman Hanım ile birlikte İzmit’ten gelen dostlarımızla biraraya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Vefa ve ilginize teşekkür ederim. Türkiye ile Japonya birbirine benzeyen dünyanın en güzel iki ülkesidir. 300’ün üzerinde Türkçe kelime dilerine girmiştir.” dedi. Japonya'nın renkler, çiçekler, değişik mimari ve insanları ile törenler ülkesi olduğunu ifade eden Doğan Sofracıoğlu, Türkiye'nin Japonya'ya bir satarken beş aldığını, bunun dengelenmesi gerektiğini söyledi. 10’dan fazla basılı kitabı olan Doğan Sofracıoğlu, soruları cevapladıktan sonra imzaladığı kitapları hediye etti.

İstanbul Üsküdar'da, tarihi Fethipaşa Korusu'nun tepesinde; top çamların süslediği Boğaz manzaralı bir mekanda bulunan Dilruba Restorandaki buluşmaya; Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez, Bilgisayar Öğretmeni Göksu Özen, Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Süleyman Pekin, Gazeteci Bihter Gördü, KSMMMO Meclis Başkan Vekili Ahsen Okyar, Av. Gülseren Şan, Hazine Dış Ticaret Müsteşarlığı Uzmanı Necati Korkmaz, Emine Uzunhasanoğlu, Av. Zeki Hacıibrahimoğlu, İletişimci Ümmühani Özen, Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkan Yardımcısı Erdal Baykara, Dr. A. Gülden Sönmez, İzmit Orman İşletmesi Müdür Yardımcısı İsmail Şan, Av. Mürsel Aslan, Öğretim Görevlisi Nurhan Hacıibrahimoğlu, Endüstri Mühendisi Ömer Faruk Patan, İşletmeci Ahmet Piri, Bilgisayar Programlama Uzmanı Yunus Özen, Eğitimci Emine ve Semih Uzunhasanoğlu, Selma Yağcı, Otel Asya Restoran Müdürü Rahmi Yılmaz, Nursel Okyar, Hatice Aslan, İç Mimar Fatih Aşcı, Mükerrem Hacıibrahimoğlu, Gülşah Pekin, Zeynep Gökçen Okyar ve Ziraat Mühendisi Hasan Uzunhasanoğlu katıldı.

1 Erdal Baykara, Rahmi Yılmaz, Ahmet Piri, Hasan Uzunhasanoğlu, Fatih Aşcı, Yunus Özen, Necati Korkmaz

2 Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez, Türk-Japon Dostluk Derneği Başkanı Doğan Sofracıoğlu’na teşekkür plaketini takdim ederken

3 İzmitliler Dilruba Restoranda

4 Nursel Okyar, Keriman Sofracıoğlu’na hediye takdim ederken

5 Bilgisayar Programlama Uzmanı Yunus Özen, Hazine Dış Ticaret Müsteşarlığı Uzmanı Necati Korkmaz ve Av. Zeki Hacıibrahimoğlu

6 Dr. A. Gülden Sönmez, Hatice Aslan’a hediyesini takdim ederken

7 Türk Japon Dostluk Derneği Genel Başkanı Doğan Sofracıoğlu İzmitlilerle birlikte

8 Dilruba Bahçesindeki toplantıya katılanlar birarada

9 Doğan Sofracıoğlu, imzaladığı kitabını ekibin en genci olan Zeynep Gökçen Okyar’a hediye ederken

10 Doğan Sofracıoğlu ve İzmitliler Dilruba çıkışında

IMG_2603 Dilruba Bahçesinden Fatih Sultan Mehmet Köprüsünün görünüşü

IMG_2612 Kocaeli Aydınlar Ocağı Genel Sekreteri Hasan Uzunhasanoğlu hazırlık içerisinde

IMG_2622Sigoratacı Erdal Baykara, Hazine Dış Ticaret Müsteşarlığı Uzmanı Necati Korkmaz’a hediyesini verirken

IMG_2636 Yunus Özen, Av. Zeki Hacıibrahimoğlu’na hediye takdim ederken

  IMG_2632 Zeynep Gökçen Okyar, Ümmühani Özen’e hediye verirken

 IMG_2641Hasan Uzunhasanoğlu, İç Mimar Fatih Aşcı’ya gecenin hediyesini takdim ederken

 IMG_2628Bihter Gördü, Öğretim Görevlisi Nurhan Hacıibrahimoğlu’na hediye takdim ederken

18 Doğan Sofracıoğu Japonya hakkında bilgi verirken

 IMG_2595 Av. Mürsel Arslan değerlendirmelerini sunuyor

20 Av. Gülseren Şan, Mükerem Hacıibrahimoğlu’na hediye takdim ederken

IMG_2656Ahsen Okyar, Doğan Sofracıoğlu, Hasan Uzunhasanoğlu, Keriman Sofracıoğlu, Av. Mürsel Aslan ve Hatice Aslan

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.