Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

28Oca/140

“29 Ocak Milli Kimlik Günü’nü Unutmadık, Unutturmayacağız” paneli yapıldı.

SAM_9423  26 Ocak 2014 Pazar / Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şubesi’nin düzenlediği “29 Ocak Milli Kimlik Günü’nü Unutmadık, Unutturmayacağız” adlı panele İzmitliler büyük ilgi gösterdi. Panele TBMM eski üyesi Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü ve Azınlık Danışma Kurulu Başkanı İbrahim Şerif, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete ve Yunan Parlamentosu Üyesi Ahmet Faikoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Kocaeli Uluslararası Gençlik Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez, Genel Sekreter Hasan Uzunhasanoğlu, İlim ve İstişare Kurulu Başkan Vekili Ahsen Okyar’da katıldı.

29 Ocak’ın Yunan zulmü ve kültürel soykırım günü

BTTDD Şube Başkanı Engin Nazır, 29 Ocak’ın Milli Kimlik ve Dayanışmanın haykırma günü olduğunu belirtti, 29 Ocak’ın Yunan zulmü ve kültürel soykırım olduğunu söyledi. 29 Ocak’ın utanç tarihi olduğunu belirten Genel Başkan Taner Mustafaoğlu da Türkiye’de yaşayan Batı Trakyalılar olarak Uluslararası arenada haklarını korumak için lobicilik yaptıklarını belirtti, “Türkiye varsa biz varız; Türkiye güçlüyse biz güçlüyüz. Allah doğruların, Batı Trakyalıların yanındadır.” dedi.

TBMM eski üyesi Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş

Türklerin ve Yunanlıların dünyanın en köklü devletlerinden olduğunu belirten panelin ilk konuşmacısı Prof. Dr. Yalçıntaş, Yunanlıların, Bizans’ın yalancı varisleri olarak kendilerini dünyaya anlatmaya çalıştıklarını ve ilan ettiklerini söyledi. Türk-Yunan ayrılığının medeniyet ayrılığı olarak başladığını belirten Prof. Dr. Yalçıntaş, “650 yıldır Batı Trakya’ya Türk varlığı vardır. Yunanlılar hiçbir dönemde kendi ayakları üzerinde durmamışlardır.” dedi.

Gümülcine Seçilmiş Müftüsü ve Azınlık Danışma Kurulu Başkanı İbrahim Şerif

1912 Balkan Savaşları’nda Batı Trakya’nın Osmanlı’nın elinde çıkmasının Balkanlar için kırılma noktası olduğunu belirten Gümülcine Seçilmiş Müftüsü ve Azınlık Danışma Kurulu Başkanı Şerif, Yunanistan Cuntasının, Yunanistan sadece Hıristiyan Yunanlılarınındır” düşüncesi ile Batı Trakya Türklerinin birliklerini kapattığını söyledi. Şerif, 29 Ocak günü Yunanlıların yaptıkları zulmü ve çekilen çileleri anlattı.

İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete

29 Ocak ruhunun yaşaması dileğinde bulunan İskeçe Müftüsü Mete, Batı Trakya’da en önemli sorununun kimlik sorunu olduğunu söyledi. Batı Trakya’da Türklere yapılan baskıların hala devam ettiğini belirten Mete, “Batı Trakya’da eğitim Yunanca yapılarak en büyük hakaret yapılmaktadır. Batı Trakya’da geçmişi bilmezsek, geleceği de bulamayız. Birlik olmazsak, bizi parçalayıp yutacaklar.” diye konuştu.

Yunan Parlamentosu eski Üyesi Ahmet Faikoğlu

Coşkulu konuşması sık sık alkışlanan Batı Trakya kökenli Yunan Parlamentosu eski üyesi Faikoğlu, Batı Trakya’da Yunanlıların kendi istedikleri müftüleri atamak istediklerini belirten Faikoğlu, “Niko’lar Batı Trakya’nın dini liderleri olamazlar. Batı Trakyalılar dinini ahlakını Türklüğünü hiçbir zaman heba etmezler. Yunanlıların her dedikleri yalan. Yunan oyunları her zaman Batı Trakya’da kendini gösteriyor.” dedi. Batı Trakyalıların hayatlarını mücadele ile sürdürmeye kararlı olduklarını belirten Faikoğlu şöyle konuştu: “Türkiye’de her dönemde bütün hükümetler bize destek ve yardımcı oldu. Haklarımızı yasal yollardan aradık ve arıyoruz. Yunanistan’da yaşayan Batı Trakyalılar dini, siyasi ve adli baskı altında tutuluyor. Batı Trakya’da huzurumuz yok. Allah, Türkiye’ye zeval vermesin.” Dedi.

SAM_9414Sahne

SAM_9416Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Taner Mustafaoğlu

SAM_9417Toplantıya katılanlar

SAM_9410Av. Ruhittin Sönmez, Hasan Uzunhasanoğlu, Ahsen Okyar

SAM_9420Panalistler

SAM_9424Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, Ahmet Faikoğlu

SAM_9426Ahmet Mete, İbrahim Şerif

SAM_9427Panele katılanlar

SAM_9428Ahsen Okyar, Hasan Uzunhasanoğlu

18Av. Ruhittşn Sönmez, Ahsen Okyar

SAM_9433Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, Taner Mustafaoğlu

SAM_9435İbrahim Şerif

SAM_9436Ahmet Mete

SAM_9437Ahmet Faikoğlu

SAM_9439Selamlama anı

SAM_9442Ahsen Okyar, Dr. Halil İbrahim Kahraman, Mehmet Çiftçigüzeli

SAM_9443Av. Ruhittin Sönmez, Ahsen Okyar, Dr. Halil İbrahim Kahraman, Mehmet Çiftçigüzeli, Nebi Güdük

SAM_9444Av. Ruhittin Sönmez, Ahsen Okyar, Hasan Uzunhasanoğlu, Dr. Halil İbrahim Kahraman, Mehmet Çiftçigüzeli, Nebi Güdük

SAM_9446Toplantı koronun konseri ile sona erdi.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.