Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

26Oca/140

AMERİKA’NIN, ÇOK ÖZEL STRATEJİK ORTAĞI – Prof. Dr. İbrahim ÖZTEK -2

AMERİKA’NIN, ÇOK ÖZEL STRATEJİK ORTAĞI - Prof. Dr. İbrahim ÖZTEK Anadolu Aydınlar Ocağı Başkanı

Egemen güçlerin sömürü düzeneği

a- Egemen/emperyal güçler, önce provakatörleri ile bir ülkede uzun süre sosyal güçler, etnik ve dini gruplar ile üniversite gençliği üzerinde oynadığı oyunlarla onları harekete geçirir ve yönlendirir. Etkinliği ile terör ve kaos oluşturur. Milleti birbirine kırdırır. Kan ve dehşet alabildiğine yayılır. Bir kısmı devrim adına, bir kısmı ise Allah adına kardeşini boğazlar. Türkiye’de Kürt devleti projesi de bunlardan biridir. Arkasından ajanları ve işbirlikçileri ile darbe yapar. İstedikleri kişileri devirir, istedikleri güçleri iş başına getirir. Sonra ajanlarını, provakatörlerini sahneden çekerler.

b- Kaos bir anda bıcakla kasilir gibi biter. Yeni iş başına gelenler artık kurtarıcıdır. Masum halk veya taraflarca alkışlanırlar. Bu nedenle her istediklerini uygulayabilirler.

c- Üçünçü aşamada o ülkeye ucuz ürünlerini ve ardından şirketlerini sokarak, o ülkenin ekonomisini çökertirler.

d- Hedefdeki ülke, yeni ithalatlar için giderek borçlandırılır ve borç batağına sürüklendirilir.

e- Zarar eden devlet işletmeleri kapatılır veya özelleştirilerek el konur.

f- Yollardan biri de yapay sorunlar sonucu iki komşu ülke savaştırılır. Değişik yollardan her ikisine de silah verilir. Savaş sonrası tüm zenginlikleri elden giden bu ülkelere yardım amacı ile girilir. Yaraları sarılır, ülkeleri onarılır, onlara ayrıca demokrasi götürülür.

Türkiye’nin önemi

imageimageimage  Türkiye ve Dünya Enerji yolları

a- Türkiye’nin, batılı egemen güçler için en iştah kabartan yanı, stratejik konumudur.

b- Başta İsrail olmak üzere güneyindeki ülkelerin ihtiyacı olan Dicle ve Fırat suları Türkiye’den doğar ve Türkiye’de uzunca bir yol katederek, geçtiği yerlere hayat verir.

c- Geleceğin yakıtı ve sanayinin temel maddeleri olacak olan Bor rezervinin % 75 ini, Toryum ve Uranyumun önemli bir miktarını Türkiye elinde bulundurmaktadır.

d- Türkiye Avrupa ve Asya arasında önemli bir köprüdür.

e- Türkiye, Ortadoğu Kafkaslar ve Orta Asya’nın anahtarı ve atlama noktasıdır.

f- İslamiyet ancak bu ülkeden sonlandırılabilir.

g- Dünya Türk’lerini bir çatı altına getirecek olan yine Türkiye Türk’leridir. Bu batılıların en çok korktuğu bir olgudur ve buna fırsat vermemek için ajanları tetikte beklemektedir.

h- Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu coğrafyada kurmuş olduğu, onun ilke ve inkılaplarına sahip çıkacak bağımsız bir Türkiye’yi hiçbir şekilde kabullenememişlerdir. Türkiye Cumhuriyeti devleti var oldukça amaçlarına varamayacaklarını bilmektedirler. Bu nedenle yeni usul, plan, program ve taktiklerle Türkiye’nin üstüne gelmeyi sürdüreceklerdir.

Unutma, su uyur düşman uyumaz.Düşmanını iyi belle. Devletlerarası ilişkiler, yalnızca çıkar ilişkisidir. Ortaklık akıllı olandan yana işler.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.