Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

15Oca/140

Kandıralılara ne mutlu – Yaşar Akkamış

Resim  Yaşar Bey yıllardır haber dünyasının içinde.. İltifatına sebep alan gayretimizi gazeteci hassasiyeti ile yerinde ve doğru tesbit edip köşesine aktarmış.. Derneğimize ve şahsımıza gösterdiği ilgi için şükranlarımızı sunarım.

POLİTİKA KULİSİ

yaşar-akkamiş

Kandıralılara ne mutlu

Kocaeli Kandıralılar Derneği’nin yöneticileri, kuruluşun 20. yıldönümünü coşkuyla kutlamışlar. Kabul etmek gerekir ki, Kocaeli hemşeri derneklerinin yoğunluğu bakımından belki de İstanbul’u bile gölgede bırakır.

Kocaeli’de özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgesi ağırlıklı olmak üzere Karadeniz Bölgesi’nin illerini bırakın, neredeyse ilçe düzeyindeki hemşeri dernekleri faaliyet göstermektedir.

Kocaeli Kandıralılar Derneği’de hemşeri derneklerinin arasında yerini almıştır. Türk siyasi tarihine Başbakanlık yapmış Nihat Erim, Dışişleri Bakanlığı yapmış Turan Güneş’i, sanat camiasına ilçenin adıyla ünlenmiş Kandıralı Mustafa’yı, Bestekar Amir Ateş’i armağan etmiş olan Kandıra’nın İzmit’teki temsilcilerinin öncülüğünde kurulan dernek, Ahsen Okyar’dan, Turan Sarı’ya, Günay Gülcü’den Erdoğan Alkan’a kadar birbirinden mümtaz şahsiyetlerin yönetiminde faaliyet göstermiş. Kandıra’nın özü sözü bir, doğallığını yitirmemiş insan tipolojisi 20 yıl içinde birbirinden anlamlı ve etkin aktiviteler gerçekleştirmiştir.

Hem de, hiçbir makamdan ve kişilerden zerre kadar menfaat beklemeden. kandıra1Bu özelliği nedeniyle, Kocaeli Kandıralılar Derneği ayrıcalıklıdır.

Karadeniz’den esen rüzgar serttir, yıkıcıdır ama Karadeniz’in kıyısında toprağı bulunan Kandıra’nın insanı her zaman uysal, her zaman yapıcıdır.

Kocaeli Kandıralılar Derneği’nin üyelerine daha nice 20 yıllar dileriz.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.