Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

14Oca/140

Türk Vergi Mevzuatında Hisse Devri ve Bildirimi – SMMM İbrahim Demirel

Türk Vergi Mevzuatında Hisse Devri ve Bildirimi -  SMMM İbrahim Demirel

GİRİŞ

Yazımızda Hisse devrinin Türk Vergi Mevzuatındaki durumunu özetleyip, hisse devrinin ne gibi işlemlere tabi tutulacağını ve hangi süreler içerisinde, hangi kurumlara bildiriminin yapılması gerektiği ve bildirim yapmamanın sonuçlarını irdeleyeceğiz

KAPSAM    

Limited Şirketlerde Hisse Devri

TTK Limited Şirket Pay Devrine İlişkin Maddeleri:

II - Pay defteri

Madde 594- (1) Şirket, esas sermaye paylarını içeren bir pay defteri tutar. Ortakların, adları, adresleri, her ortağın sahip olduğu esas sermaye payının sayısı, esas sermaye paylarının devirleri ve geçişleri itibarî değerleri, grupları ve esas sermaye payları üzerindeki intifa ve rehin hakları, sahiplerinin adları ve adresleri bu deftere yazılır.

(2) Ortaklar pay defterini inceleyebilir.

III - Esas sermaye payının geçişi hâlleri

1. Devir

Madde 595- (1) Esas sermaye payının devri ve devir borcunu doğuran işlemler yazılı şekilde yapılır ve tarafların imzaları noterce onanır. Ayrıca devir sözleşmesinde, ek ödeme ve yan edim yükümlülükleri; rekabet yasağı ağırlaştırılmış veya tüm ortakları kapsayacak biçimde genişletilmiş ise, bu husus, önerilmeye muhatap olma, önalım, geri alım ve alım hakları ile sözleşme cezasına ilişkin koşullara da belirtilir.

(2) Şirket sözleşmesinde aksi öngörülmemişse, esas sermaye payının devri için, ortaklar genel kurulunun onayı şarttır. Devir bu onayla geçerli olur.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.