Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

10Oca/140

Maçil; İş kazalarındaki %8 artışa dikkat

SAM_8966

Kocaeli Aydınlar Ocağının 71. Söz Sırası Gençlerde programında, 74. konuşmacı olan, Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünden mezun Mehmet Maçil “Türkiye’de İş Sağlığı ve Güvenliği, 6331 sayılı İş Güvenliği Kanunu’nun ülkemize getirdikleri, Türkiye’de İş Güvenliği Kültürü” konusunda bilgi verdi.

Eski Hereke Belediye Başkanı Esener Maçil’in oğlu OSGB Sorumlusu Mehmet Maçil, bir saati geçen konuşmasında 6331 sayılı İş Güvenliği Kanununun ülkemize getirdikleri konusunda bilgi verdi ve; “İş Sağlığı ve Güvenliği, çalışanların yaptıkları işten, çalışma koşullarından ve kullanılan araç ve gereçlerden doğabilecek tehlikelere karşı yaşamının ve sağlığının etkin olarak korunması, çalışanların sağlıklı ve güvenli çalışabileceği ortamın sağlanmasını ifade eder. İşletmeler Acil Durum Planlarını, Risk analizlerini ve İş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini tamamlamalıdır.

İş kazalarında %8 oranında artış 2011 yılı verileri ne göre 69227 iş kazası 697 meslek hastalığı tespit edildi. 2012 yılında toplam 74.871 işçi kaza geçirdi. Dolayısı ile iş kazası sayısında bir yıl öncekine göre %8 oranında artış meydana geldi. En fazla iş kazasının yaşandığı iller sıralamasında ilk üç sırayı İstanbul (9 bin 303), İzmir (7 bin 852) ve Manisa (5 bin 629) aldı. Bu illeri 5 bin 450 kaza ile Bursa, 4 bin 738 kaza ile Kocaeli izledi.

3 ilde ölümlü iş kazası yaşanmadı 81 ilin 78’inde ölümlü iş kazasının meydana geldiği 2011 yılında, sadece Ardahan, Kars ve Kilis’te ölümlü iş kazası yaşanmadı. İl bazında meslek hastalığı dağılımına göre ise en çok meslek hastalıkları sırasıyla Kütahya (278), Zonguldak (159), Ankara (154) ve İstanbul’da (47) teşhis edildi.” Dedi.

Büyük ilgi Aydınlar Ocağı Genel Sekreteri Hasan Uzunhasanoğlu’nun yönettiği ve Otel Asya’da gerçekleşen toplantıya; Ocak Başkanı Av. Ruhittin Sönmez, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Dr. Halil İbrahim Kahraman, KOÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil İbrahim Saraç, Kocaeli Çukurovalılar Derneği Başkanı Erdoğan Davut, SAÜ Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Yüksel Korkmaz, Mali Müşavir Ahsen Okyar, Ziraat Mühendisi Volkan Soykan, Harita Mühendisi Ali Kahraman, Dr. A. Gülden Sönmez, Makine Yüksek Mühendisi Mustafa Görgün, Dr. Ali Değirmenci, İşadamı Ersin Soykan, Diş Hekimi Ömer Erdal, Kocaeli Posoflular Derneği Başkanı Hamit Akbulut, Numan Özakpınar Eğitimci Tufan Kayalar, İnşaat Yüksek Mühendisi Dr. Mithat Bora Bulut, Makine Mühendisi İdris Karakaş ve Mehmet Maçil’in yakınları katıldı.                            

Mehmet Maçil’e PlaketKonferansın sonunda Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez, Mehmet Maçil’e teşekkür ederek Ocağın plaketini takdim etti.

SAM_8924OSGB Sorumlusu Mehmet Maçil kürsüde

SAM_8935Dr. A. Gülden Sönmez, Tufan Kayalar, Av. Ruhittin Sönmez, Hamit Akbulut, Dr. H. İbrahim Kahraman, Dr. Ali Değirmenci

SAM_8937Nursel Okyar, Ahsen Okyar, Esener Macil,

SAM_8960Hasan Uzunhasanoğlu, Mehmet Maçil, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Dr. H. İbrahim Kahraman

SAM_8963Eski Hereke Belediye Başkanı Esener Maçil toplantıyı değerlendirirken

6Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez, Mehmet Maçil’e teşekkür ederek Ocağın plaketini takdim ederken

7Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez, Mehmet Maçil ve ailesi ile birlikte

SAM_8921Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez

12

13Hasan Uzunhasanoğlu, Mehmet Maçil

SAM_8927Ersin Soykan, Ziraat Mühendisi Volkan Soykan

SAM_8943Dr. Mithat Bora Bulut, Hasan Uzunhasanoğlu, Mehmet Maçil

SAM_8928

SAM_8945Hasan Uzunhasanoğlu, Mehmet Maçil, Prof. Dr. Halil İbrahim Saraç

SAM_8933Makine Yüksek Mühendisi Mustafa Görgün ve oğlu

SAM_8949

SAM_8932Yrd. Doç. Dr. Yüksel Korkmaz, Prof. Dr. Halil İbrahim Saraç

SAM_8952Hasan Uzunhasanoğlu, Mehmet Maçil, Hamit Akbulut

SAM_8955Hasan Uzunhasanoğlu, Mehmet Maçil, Ali Kahraman

23Hasan Uzunhasanoğlu, Mehmet Maçil,

SAM_8957Hasan Uzunhasanoğlu, Mehmet Maçil, Ahsen Okyar

SAM_8962Hasan Uzunhasanoğlu, Mehmet Maçil ve babaannesi

SAM_8969Mehmet Maçil, Ahsen Okyar

27Erdoğan Davut, Ahsen Okyar

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.