Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

11Oca/112

Yediğimiz İçtiğimiz Bizim Olsun, Gördüklerimi Size Anlatayım – Göksu ÖZEN

007

Sitemizin sahip olduğu 120 yazar ve 2098 yazımız takdire şayan doğrusu. Ocak yöneticilerimiz de böyle düşünmüş olacaklar ki, 15 günde bir olmak üzere 8-10 kişilik yazar gruplarını ev toplantılarında bir araya getirecek etkinlikler dizisi planladılar. Bu toplantılardan ikincisini 7 Ocak Cuma akşamı Derince İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Turan Hocamızın evinde gerçekleştirdik.

Ev sahipleri bizleri çok sıcak bir şekilde karşıladı. Toplanmamızın amacı www.kocaeliaydinlarocagi.org.tr web sitesinde yazı yazan yazarlarımıza onore etmek amacı ile plaket takdim etmekti.

Gecenin en renkli kişiliklerinden biri de şüphesiz Meryem Aybike Sinan Hocamdı. Hocam bize yaptığı çalışmaları anlattı. Yakında yayınlamayı düşündüğü kendi ismiyle özdeş Meryem isimli kitabınının hazırlıklarını bitirmek üzereymiş. Moral FM’de Cumartesi günleri “Divâna Gelenler” adında bir program yapıyormuş.

Gecenin bir başka renkli karakteri Ayşe Öz kardeşimizdi. Ayşe Hanım, Söz Sırası Gençlerde etkinliğimizin 39. konuşmacısı ve web sitemizin genç yazarlarından birisi. Web sitemizdeki güncel çevre yazıları çok fazla okunuyor. Yazıları sayesinde kendisinden haberdar olan geridönüşüm işiyle uğraşan firmalardan e-posta aracılığıyla iş teklifleri alıyormuş.

Aslında o renkli, bu renkli diyorum ama toplantıya teşrif edenlerin hepsi birbirinden renkli insanlardı. Mesela eski Bekirapaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk’ün eşi Güler Hanım, çok pozitif bir insan. Konuştuğu zaman ağzından bal damlıyor adeta, çok nazik bir hanımefendi. Konuşmalarından feyz aldım doğrusu.

Üniversiteye aynı yıl girdiğimiz ve aynı yurtta beraber kaldığım arkadaşım Fatma Emre Turan, çocuğunun hastalığı nedeni ile aramızda bulunamadı ve özürlerini iletti.

Remzi Hocam ve eşi hac ziyaretlerini yapıp geldikleri için akşamın en güzel ikramı zemzem ve hurmaydı. Afiyetle yeyip içtik. Allah kabul etsin. Remzi Hocamın birbirinden değerli kızları Ayşe Zeynep, Elif ve anneleri Emine Hanım bizlere birbirinden güzel ikramlarda bulunurlarken onlarla da sohbet etme imkânı buldum.

İstanbul’da Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan ve aynı zamanda sitemizin yazarlarından olan Dr. Ayşe Zeynep Hanım plaketini almak üzere ve yine İstanbul Üniversitesi Diş hekimliği Fakültesinde okuyan kardeşi Elif Hanım, çok yoğun çalışma tempolarına rağmen aynı zamanda biricik annelerine de destek olmak için ta İstanbullardan kalkıp gelmişler. Kendilerine teşekkür ediyoruz.

Biz bayanlar sohbet ederken, Yunus Bey site yazarlarımızı yakalamışken, fırsat bu fırsat diye düşünüp, yanından hiç ayırmadığı dijital fotoğraf makinesi ile röportajlar yaptı.

Plaket takdimi sırasında eşli gelenler, birbirlerine plaketlerini takdim ettiler. Diğer yazarlarımızın plaketlerini de katılımcılardan uygun olanlar takdim ettiler. Ben de Dr. Ayşe Zeynep Turan’a plaketini verme şerefine nail oldum.

Ocağımızın Genel Sekreteri Hasan Uzunhasanoğlu ile Yunus Özen’in site hakkındaki eğlenceli ve sıcak sohbetleri ortamın havasını bir anda değiştirip, akşamın yorgunluğunun unutulmasını sağladı.

Çukurovalılar Derneği Başkanı Erdoğan Davut Hocam toplantının bitimine yakın bizlere çok özel paketlenmiş fıstık ezmelerinden ikram etti, tatlı konuştuk, üzerine tatlı yiyelim diye.

Ev sahipleri bizleri uğurladıktan sonra herkes birer ikişer gitti. Yine çok keyif aldığımız bir akşam oldu.

Bu güzel organizasyonları planlayan, başta Başkanımız Ahsen Okyar ve kendisini hiç bir toplantıda yalnız bırakmayan sevgili ablamız Nursel Hanım olmak üzere, Ocak Yöneticilerimize teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

Aydınlar Ocağı ev toplantılarının insanları biraraya getirmek ve kaynaştırmak gibi çok güzel yanları da var.

Ben de bu yazı ile birlikte sitemizin yazarlar kervanına katılıp 121. yazarı olacağım. Umarım yazımı beğenirsiz.

Göksu Özen

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (2) Geri izlemeler (0)
  1. Ahsen Abi, yazımı blogunuzda paylaşmaya değer gördüğünüz için çok teşekkür ederim. İnşallah beğenmişsinizdir.

  2. Estağfurullah.. Çok beğendim.. teşekkür ederim..


Leave a comment

Geri izleme yok.