Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

9Oca/140

YENİ YILDA TÜRK MİLLETİNE DUALARIMIZ – Av. Zeki Hacıibrahimoğlu

SAM_8733_thumbYENİ YILDA TÜRK MİLLETİNE DUALARIMIZ - Av. Zeki Hacıibrahimoğlu

Yüce Allah’ım, Türk Milletini, Türk Yurtlarını koru. Türk’ü yiğitlikle daim et, Türk’ü erlik davasıyla yaşat. Türk’ü gerçekçi yap. Türkün gönlüne her şeyden önce, hatta kursağına ekmek koymadan önce Türklük sevgisini koy. Türk’ü ideal yaşat ve ideallerini hakikat yapmaya çalışsınlar. Törelerini canları gibi saklat. Türk’e zevk ve rahat verme, bilakis zahmete alıştır. Zahmetle yürekleri bedenleri demir olsun. Bu sayede onlara yüksek çalışma kudreti ver. Türk’e değişmez bir seciye ver. Zamanla seciye değişmesin, milli kuvvet, namus azim, sebat ideal Türkçülük ruhu, yurt severlik, ilim, sanat teşkilatı, intizam, beden kuvveti ve zenginlik ile hasıl olduğundan Türk’e bunları ver.

Türk’ten hırsız, namussuz, türerse hemen kahret. Türk’ü muhakemeli ciddi adam olarak yarat. Hissiyatına kapılıp öfke ile ayaklanmasın, birden barut gibi parlamasın. Daima soğukkanlı olsun. Türk’ü her milletten cesur yarat. Öç almayı Türk asla unutmasın. Namusuz bir tek Türk yaratacağına, dünyayı yık daha iyi. Ne kadar korkak Türk varsa hepsini helak et. Türk her şeyi mukayese etsin. Yalnız akıl ve mantık denen şeylere bırakma. Onu sabırlı derde dayanıklı olsun. İradesi çelik gibi olsun.

Dönek Türk yaratma, Türk daima ihtiyatlı adım atsın. Kimsenin tatlı diline inanmasın. Çalışma zekâdan üstün bir kıymet olduğundan Tanrım sen Türk’ü çalışkan et. Türk’ün ömrü çalışma ile geçsin ona daima çalışma aşkı ver. Zekâ ve çalışma ikisi bir arada olursa Türk’ün önünde durulmaz. Tanrım Türkleri sen kendi elinle birleştir. Ve her şeyden evvel ruhları birleşin onları tek bir kafa gibi birleştirici kültür sahibi et. Türk’ü töre sine sadık kıl tanrım bizi töreye dokunmaktan ve dokundurmaktan saklasın.

Türk Milletini lafçı değil elinden iş gelir insanlar et bir şey söylemek vazife yapmak değildir. Onu fiilen yapmak ve yaptırmanın vazife olduğunu beyinlerine sok. Sana hepsinden çok yalvardığım şudur. Türk’ü dalkavukluktan kurtar, dalkavukluk ve emsali vasıtalarla zengin olmaktan koru, Türk’e kötü para hırsı verme. Dalkavukları yok et.

Türk aile, töre, disiplini her şeyden evvel koru, Türk toprağında hürler yaşasın. Adaletten başka bir şey hüküm sürmesin. Türk yurdunda yoksulluk o kadar azalsın ki fakirlik suç sayılsın.

Tanrım Türk’e sağlam, sürekli irade ver. Güçlüklerde sabrını, tahammülünü aynı zamanda gayretini artır. Ona esas seciye olarak, vazife muhabbeti ve mesuliyet duygusu ver. Mesuliyeti Türk yurdundan eksik etme. En büyük kuvvetin Türklük olduğunu Türk’e öğret.

Türkçe konuşulan Türk’e yurtluk etmiş olan yerleri kıyamete kadar Türk’ün hükmü altında bırak.

Bütün Türkleri ve Türk Cumhuriyetlerini dilde, işte, fikirde iş birliği kurmalarını nasip et.

Adımız andımızdır yoluna can koyarız Türk olmayı en büyük şeref ve şan sayarız.

Yüce Allah Büyük Türk Milletini korusun ve yüceltsin. Âmin.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.