Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

23Ara/130

Haksız Yere Başkasının Malını Almak Günahtır

4188437884837eaad4eaa4sy4  Cüz:2 Sure: 2 - Bakara
Ayet:188

Konu: Haksız Yere Başkasının Malını Almak
بســـم الله الرحمن الرحيم
وَلاَ تَأْكُلُواْ أَمْوَالَكُم بَيْنَكُم بِالْبَاطِلِ وَتُدْلُواْ بِهَا إِلَى الْحُكَّامِ لِتَأْكُلُواْ فَرِيقًا مِّنْ أَمْوَالِ النَّاسِ بِالإِثْمِ وَأَنتُمْ تَعْلَمُونَ

188-Mallarınızı aranızda haksız yere yemeyin! (Yaptığınızın günah olduğunu) bildiğiniz halde, insanların mallarından bir kısmını yemek için günaha girerek onu hakimlere aktarmayın!

Bu ayet, İslam'ın temel bir kaidesini açıklıyor: “Haksız yere başkasının malını almamak...” Bu kaide bütün rasullerin dininde var olan bir kaidedir.

“Haksız” kelimesinin ne anlama geldiğini tayin etmeyi,  Allah(c.c) insanlara bırakmamıştır. Eğer insanlara bıraksaydı, herkes kendi heva ve hevesine göre anlam verir ve kendisinin haklı olduğunu söylerdi. Sadece Allah'ın hak dediği hak, batıl dediği de batıldır.  Allah(c.c) bunları Kur'an ve sünnette bize açıklamıştır.

Örneğin; hırsızlık, başkasının malını çalmak, borç alıp iade etmemek, emanet alıp emanete ihanet etmek, hile ile müslümanların mallarını almak ve bunlara benzer kötü ameller, haksızlığın içine girer.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.