Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

20Ara/130

RESİM Mİ YAPALIM YOKSA FOTOĞRAF MI ÇEKELİM – Av. Tevfik Karabulut

tevfik karabulut  avSosyal ve siyasal olayları sağlıklı değerlendirmenin olmazsa olmazlarından birisi olayların resmini yapmak değil fotoğrafını çekmektir. Çünkü her resim ressamının iç dünyasının etkilerini taşır. Hiçbir resimde yüzde yüz objektiflik yoktur. Ama fotoğraf makinesi ise fotoğraf makinesinin iç dünyasından olabildiğince bağımsızdır ve karşıda ne varsa onu aynen aksettirir.

Gelin biz resim yapmayalım ve fotoğraf çekelim. Sempatilerimiz veya antipatilerimizle değil karşımızdaki mutlak gerçek neyse ona göre değerlendirmeler yapalım.

BAKALIM FOTOĞRAF BİZE NELER GÖSTERİYOR.

1-Ülkemizde bir veya bir kaç ucu dışarılara uzanan peş peşe operasyonlar yapılıyor. Esasen bu yıllardır devam ediyor.

2-Operasyonlar bazen farklı iktidar ve güç odakları arasında amansız ve ölçüsüz güç ve iktidar savaşlarını doğuruyor.

3-Kavganın taraflarının zayıf ve güçlü yanları var. Herkes diğer tarafın zayıf yanına yüklenip acımasızca üzerine gidiyor.

4-Devlet bürokrasisi içinde farklı güç odaklarının hakim oldukları alanlar var.

5-Yolsuzluklar ve usülsüzlüklerin son dönemlerde önemli ölçüde arttığı gerçeği ne yazıktır ki Türkiye'nin inkar edilemez gerçeğidir. İktidar imkanları ne yazıktır ki rant devşirme aracı haline gelmiştir. Bir takım etkili ve yetkililerin kendileri veya yakınları ellerindeki maddi veya manevi gücü ranta çevirme konusunda ne yazıktır ki çok mahirdirler.

EN İYİ GÖREBİLEN KARŞIDAN BAKANDIR

Olaylarda bir taraf olarak kendinizi konumlarsanız tüm gerçeği göremezsiniz. Karşıya geçer ve oradan bakarsanız daha çok gerçeği görürsünüz.

SON SÖZ: OLAYLAR FAZLA KARIŞIK DEĞİL

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.