Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

1Ağu/140

Erol Köse ağabey; / Ahsen OKYAR

IMG_6716Erol Köse ağabey; / Ahsen OKYAR Kocaeli Kandıralılar Derneği Kurucu üyesi /e. Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı

İlk tanışmamız ve berrak hafıza

Yıllar önce kalabalık bir düğünde karşılaşmıştık. Adımı sorduğunda “Kandıra Orhan Mahallesinden Konşu Hatçe’nin torunu, Memeoğlu Muhsin’in oğluyum” dedim, “desene sen benim ilkokul sınıf arkadaşım Deli Cemil’in yeğenisin” demiş ve birlikte çok okuyan, bana okul öncesi okumayı öğreten ve genç yaşta kaybettiğimiz Cemil Amcamı rahmetle anmıştık..

Yıllar sonra Kocaeli Kandıralılar Derneğinin Otel Asya’da gerçekleşen bir toplantısını yönetirken Kocaeli’de Yılın Muhtarı seçilen Mustafa Bayram Çelik’e plaketini vermek üzere Erol Köse ağabeyi davet ettiğimde Muhtar demek sen Kabaağaç’tan Adem Ağanın torunusun diye hatırlamış, dedesi ile ilgili hatıralarını da anlatmıştı.

Erol Köse ağabeyin hala hafızası pırıl pırıl.. Çok sayıda tanıdığı olan ve hatıraları ile birlikte hafızasında tutan özel insanlardan biridir.

Yenikent Projesi

Erol Köse büyüğümüzün İzmit Belediye Başkan’ı olduğu yıllarda hazırladığı Derince Yenikent Projesi Türkiye için önemli ve çok büyük bir proje idi. Kısa süren Başkanlığı döneminde inşaatların başlama startını verememişti. 1984 yılının son aylarında Yeni İz AŞ’nin Muhasebe ve İdari İşler Müdürü olarak, Sn. N. Gençoğlu’nun talimatı ile var olan Kooperatif yöneticilerini İzmit Halk Eğitim Konferans salonunda toplamış ve açılış konuşmasını yapma şansı bulmuştum. Ve sonrasında da kısa zamanda Derince Yenikent’te site inşaatları hız kazanmıştı.

Yıllar sonra kooperatifçilere ulaşmak ve toplamanın zorluğu ve yorgunluğunu, Erol Köse ağabeyin projesinin hayata geçmesinde görev almanın şans ve mutluğu ile birlikte hatırlarım.

Protokol krizi

Yüzlerce organizasyonda yönetici olarak görev aldım. Toplantıların en zor kısmı protokol masasıdır. Hele eski-yeni politikacılarda gelecekse masa tanzimi daha da zordur. Kocaeli Kandıralılar Derneği toplantılarında, kurulduğu 11 Ocak 1994 tarihinden günümüze Erol Köse ağabey ile ilgili hiçbir endişe ve sıkıntıyı yaşamamışızdır. Çünkü O gelir çocuklar ben nereye oturuyorum diye sorar ve gösterilen yere oturur. Protokol krizine sebep olmaz ve hiçbir zaman da olmadı. Bu konuda rahatlık sağlayan rahmetli Av. Ömer Türkçakal’ı da saygıyla anıyorum.

Takdir edince serveti azalmayanlardandır

Toplantı yapmanın, insanları toplamanın ve birarada tutmanın zorluğunu eniyi bilenlerden bir olarak, hemen hemen her ay yapılan toplantılarımıza İstanbul’dan gelerek katılır. Kandıralılar Ailesinin en büyüğü olarak da mutlaka mikrofona davet edilir. Hangi mesajı vermesi gerektiğini bilir ve ne kadar süre kullanacağını da bilir. Ve her defasında da toplantıda görev alanları mutlaka tebrik eder, teşekkür eder, takdir eder ve yüreklendirir.

Birlikte olduğu insanları, kendisini davet eden gençleri takdir edince servetinin azalmayacağını bilen ender insanlardan biridir.

Daima tecrübelerinden istifade etmenin mutluğu yaşatan Erol Köse ağabeye sağlık içinde uzun bir ömür diliyorum. Hürmetle ellerinden öpüyorum.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.