Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

15Eki/130

KURBAN BAYRAMI MESAJI – Prof. Dr. Nurullah AYDIN

KURBAN BAYRAMI MESAJI – Prof. Dr. Nurullah AYDIN

Sonlu evrenin, sonsuz yaratıcının yaratıp, düzene koyduğu, Samanyolu galaksisinin Güneş sisteminin, Dünya gezegeninde yaşayan insanoğlu, zaman zaman gaflet ve dalalet içinde olmuştur.

İnsanlık; her dönemde nefsinin esiri olarak yaratılışına aykırı düşünce ve uygulamalarla, hemcinsini, hayvanları, bitkileri yoketmeye çabalamış, doğayı kirletmeye, yaşadığı dünyayı yaşanabilir olmaktan çıkarmaya devam etmiş ve etmeye de devam etmektedir.

Bütün canlılardan, doğadan, farklı üstün özelliklerle yaratılan insanoğlu, kendi gerçeği ile birlikte, gurur, kibir bencillik sahibi önderlerince ilahi çizginin saptırılması değiştirilmesi ile bunalımlar yaşamış, yaşamaya devam etmektedir.

İnsanoğlu; gerçekleri hatırlatıcı elçilerle, yaşamını düzene koymasına vesile olan ilahi buyrukları tersyüz etmeye yönelmiştir.

Dünya’da şimdilerde; birçok din yanında ateisti, deisti ile yeniden zihinsel bunalım yaşamakta, din adına katliamlar yapılmakta, son din İslamiyet temsil edenlerince tersyüz edilmiş bulunmaktadır.

İslam dininin temeli; tek yaratıcıya ve onun elçisine inanmakla başlar, hak, adalet, eşitlik, doğrulukla, paylaşımı esas alır.

İslam’ın temel değerlerinin tersyüz edildiği, İslam ülkelerinin yakılıp yıkıldığı, yağmalandığı bir süreçte; kendilerine İslamcı denilen bozguncu fesat İslamcılar, İslam düşmanı fesat şebekeleriyle dostluk içinde olmaya devam etmektedirler.

Allah ile kul/insan arasında iletişim bağlarından olan ve toplumda paylaşımı dayanışmayı esas alan kurban kesimi de anlamlı günlerdendir.

Kurban bayramı; insan, toplum, doğa, çevre düşmanı fesat şebekelerine karşı şuurlanmanın, gerçekleri bir kez daha hatırlama, anlama ve doğru çizgiye yönelmede uyanışın ve dirilişin bayramıdır.

Tarih boyunca alimlerince, yöneticilerince, güç sahiplerince zihinsel bozukluk içinde olanlarca; gerçek amacından saptırılan, teryüz edilen ilahi mesaj, gerçek iman sahiplerince ağır bedeller ödenerek, doğrular anlatılmaya devam edilmiştir.

İnsanlığın şer güçleri; bin yıldır İslam’ın temsilciliğini yapan Türkiye’nin dinci, cemaatçi tarikatçı kesimlerini devşirerek, İslam ilahi mesajını dünyevileştirmişler, İslam ülkelerinin yakılmasına, kardeşin kardeşi öldürmelerine neden olmuşlardır. Türkiye ise şer güçlerce, dinci ifsad edici, kimlik ve kişilik sorunu yaşayan ucubelerle fesat merkezine dönüştürülmüştür.

Kurban bayramının; başta Türkiye olmak üzere, İslam dünyasının, gaflet, dalalet ve hıyanet içinde olanları, tanımalarına, bilmelerine, anlamalarına ve gereğine göre hareket etmelerine vesile olması temennisiyle, bayramınızı kutlar, sağlıklı başarılı günler dilerim.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.