Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

14Eki/130

Kocaeli Ülkü Ocakları’nın 2012-2013 Değerlendirme Toplantısı

SAM_6719  Kocaeli Ülkü Ocakları Sabancı Kültür Merkezinde 2012 – 2013 dönemindeki faaliyetlerini kamuoyuyla paylaştı.

Değerlendirme Toplantısında konu başlıklarında hazırlanan sunumla bir yıl içerisinde gerçekleştirilen yüzlerce faaliyet, fotoğrafları gösterilerek anlatıldı. Geçmişe dönük sunumun tamamlanması ardından Ülkü Ocakları Kocaeli İl Başkanı İbrahim Özcan 2013-2014 döneminde gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetleri anlattı.

“Eğitimini Tamamlamış Ülkücü Gençliğe” olan ihtiyacın altını çizen Özcan, “Yetişmiş, muktedir kadrolar için “Temel Eğitimlerin” hem kalitesini hem de sayısını arttırmak için Eğitim ve AR-GE birimlerinin çalışma yaptıklarına değindi.

“2023 Etkili Gençlik” eğitimlerinin üçüncü döneminin bu eğitim-öğretim yılında gerçekleştirildiğini söyleyen Özcan, “Gençlerimizin günlük hayatlarına bu bilgileri aksettirerek sokakta kendilerine gıpta ile bakılan fertler olabilmeleri için “Akif Bekiroğlu Zirve Gençler” eğitim planlarını hazırlamaktayız.” dedi.

İbrahim Özcan bu eğitimlerde; etkili ve hızlı okuma, diksiyon ve hitabet, iş görüşmesi teknikleri, görgü kuralları, doğru kıyafet seçimi, sosyal medya ve internetin doğru kullanımı gibi başlıklarda eğitimler yer alacağını belirterek. “Bu eğitimlerle yetişen gençlerimiz gerek sanal mecralarda gerek gerçek hayatta iyi giyinen, güzel konuşan, donanımlı, karizmatik fertler olarak milletimizin önünde lider olacaklardır.” dedi.

Sayıları yedi milyona yaklaşan işitme, konuşma ve görme engelli vatandaşlarımıza Ülkü Ocakları olarak ulaşabilmek için çalışmaların başladığını söyleyen Özcan başta “9 Işık” olmak üzere temel görüşlerimizin işaret dili ile videolu anlatımları hazırlanacağını ve Türk İşaret Dili sözlüğüne bu eğitimlerde geçen bazı kelimelerin eklenmesi sağlanacağını söyledi.

Sağlıklı ve güncel bilgi sunulucak web sayfasının hazırlıklarına başlandığını söyleyen Özcan; “2014 yılı içerisinde yerel bilgiler içerecek Kocaeli Ülkü Ocakları Dergisi projemizi hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi. İbrahim Özcan “Kocaeli gündemi, yerel tarih araştırmaları gibi konuların yanı sıra, kalemleri güçlü teşkilat mensuplarımıza yeteneklerini geliştirme imkânı verecek olan bu yayınımızın yaygın bir okuyucu kitlesine ulaşılacağını” söyledi.

Kocaeli Ülkü Ocaklarının bu yıl ayrıca il ve ilçe merkezlerimize kuracağımız kitap ve giyim bağış kumbaraları ile Van Ulupamir ve Bitlis Ahlat ilçelerimize Ülkü Ocakları eli ile yardım ulaştırılacaklarını anlattı.

Faaliyetlerde en büyük problemin “Kurumsallaşma” olduğuna değinen Ülkü Ocakları Kocaeli İl Başkanı İbrahim Özcan; “ Kocaeli Ülkü Ocaklarını tam donanımlı kılmak mümkündür, bu donanımların başında ise kendi mülküne sahip olmak gelmektedir.” diyerek

Kocaeli’nde Milliyetçi – Ülkücü İradenin tecelli edeceğine inandığını söyleyerek “niyetimiz hayır, akıbetimiz de hayır olacaktır inşallah” sözleriyle Kocaeli Ülkü Ocakları İl Başkanlığı binasının alınması için hazırlanan projeyi başlatmış oldu. Özcan bu projenin için “Güçlü Ülkü Ocakları, başarılı gençler ve büyük TÜRKİYE için şimdi sıra Kocaeli’nin!” sloganını da ilan etti.

Daha sonra söz alan MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü “Türkiye de bir ilke imza atan Kocaeli Ülkü Ocakları İl Başkanımız İbrahim Özcan Bey’i tebrik ediyorum” diyerek Kocaeli Ülkü Ocaklarının faaliyetlerinden övgüyle bahsetti. “Ülkü Ocakları doğru yolda, her türlü destekliyoruz ve desteklemeye de devam edeceğiz.” Diyen Ünlü Ülkü Ocaklarının her zaman yanında bulunacaklarını beyan etti.

Son olarak söz alan MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Ülkü Ocakları’nın yaptığı faaliyetlerin hepsinin önem arz eden faaliyetler olduğunu vurgulayarak,  ”Kocaeli Ülkü Ocakları bir ocağın yapması gereken ne varsa yapmıştır ve bu faaliyetleri ne kadar imkânsızlıklar içinde yaptığının bizzat şahidiyim. Bizim ocaklarımızı yönlendirebileceğimiz bir belediyemiz yok.  Bu iktidarın baskısıyla gönlünden yardım etmek isteyen iş adamları dahi iktidar korkusundan seslerini çıkaramıyor, kayıtsız kalıyorlar.” diyerek Kocaeli Ülkü Ocaklarını övdü ve desteğini ilan etti.

SAM_6702SAM_6709      Reşat Öktem, Yaşar Şanlı, Ahsen Okyar, Cemil Uslu

SAM_6703SAM_6711

SAM_6707SAM_6715         MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü

SAM_6719994622_524615050958252_1723287480_n          Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez, Mali Müşavir Ahsen Okyar, MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, İzmit Türk Ocağı Başkanı Aykutşat Selçuk, Türk Eğitim Sen Kocaeli 1. nolu Şube Başkanı Süleyman Pekin

SAM_67061382203_564457226935110_1835246417_n

SAM_6705

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.