Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

7Eki/130

Teoman – Mete – İhsan Yelkencioğlu’nun mesajı;

Teoman – Mete - İhsan Yelkencioğlu’nun mesajı;

Sevgili Akrabalarımız, arkadaşlarımız, can dostlarımız, vefakar ve örnek insanlar.

Geçen Cumartesi günü (5 Ekim 2013) Kandıra 'da

 HİDAYET YELKENCİOĞLU KÜLTÜR MERKEZİ - YELKEN SİNEMASI

tesislerinin açılışı nedeniyle bize  telefon, mail ile kutlama mesajları yollayan, geleceğini veya mazereti nedeniyle gelemiyeceğini bildiren, yağmurlu-soğuk  hava demeden uzaklardan yakınlardan gelerek bizzat bu açılışa katılan ve güzel mesajlar veren nazik davranışları ile güzel ve kalıcı çiçek ve hediyeler gönderen ve bizleri onurlandıran-gururlandıran herkese Kandıra'nı değerli  hemşehrilerine şükranlarımızı sunar, ilişikte bu açılış ile ilgili olarak Kocaeli Basınında çıkan bir haberi göndeririz.

Selam-saygı ve sevgilerimizle.

Teoman - Mete - İhsan Yelkencioğlu

Yelken Sineması’na görkemli açılış

imageKandıra’da uzun zamandır faaliyet gösteremeyen Yelken Sineması, modern ve kapsamlı bir restorasyonun ardından yeni ismi Hidayet Yelkencioğlu Kültür Merkezi olarak görkemli bir törenle hizmete açıldı.

image  1945 yılından itibaren Kandıra’nın sosyal ve kültürel hayatına önemli katkılar sağlayan Yelken Sineması, 2004 yılında çeşitli nedenlerden dolayı kapatılmıştı. Teoman Yelkencioğlu ve oğulları Mete ve İhsan Yelkencioğlu kardeşlerin sahibi olduğu Yelken Sineması, Aydınlık Mahallesi Güvenler Caddesi Teoman Yelkencioğlu İş Merkezi’nde görkemli bir törenle hizmete açıldı.

imageKATILIM YOĞUNDU
Açılışa Türkiye’nin ilk kadın valisi olan eski dönem Muğla Valisi Lale Aytaman, Kandıra Kaymakamı Oktay Erdoğan, Belediye Başkanı Cengiz Kan, eski dönem Belediye Başkanları Kenan Evin ve İsmail Genç, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şaban Şenol, CHP İlçe Başkanı Kenan Çapraz, CHP Belediye Başkan Aday Adayları İsmail Sarıca ve Muzaffer Yağız, Kocaeli Kandıralılar Derneği Kurucu Başkanları’ndan Ahsen Okyar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yağız, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Birdane, Kandıraspor Kulüp Başkanı İsmail Hakkı Buruş, il genel meclis üyeleri ve belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri, kurum idarecileri, Yelkencioğlu, Evin ve Güneş aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

imageSİNEMANIN TARİHİ ANLATILDI
Program, Proje Mimarı Nesli Sarıkaya’nın tesis hakkında bilgi vermesiyle başladı. Ardından Konuşma yapan Teoman Yelkencioğlu, sinemanın tarihini ve anılarını davetlilerle paylaştı. Uzun yıllar Kandıra’nın ekonomisine büyük katkı sağlayan Yelken Sineması’nın modern ve çok amaçlı bir tesis haline getirilerek hizmet vermesinin mutluluğunu yaşayan Yelkencioğlu, tesisin Kandıra halkına hayırlı olmasını temenni etti.

imageYELKENCİOĞLU AİLESİNİN KANDIRA’YA BÜYÜK KATKISI
Belediye Başkanı Cengiz Kan ise Yelken Sineması’nın Kandıra için bir gelenek olduğunu ve bu geleneğin sürecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kan, “Kandıra’nın köklü ailelerinden olan Yelkencioğlu ailesinin Kandıra’ya vermiş olduğu katkı oldukça büyük. Vatandaşımızın birliğine, beraberliğine ve sosyal hayatına katkı sağlayacak olan bu tesisin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

imageKISA FİLM İZLENDİ
Kaymakam Erdoğan ise, Kandıra’nın bu hizmeti hak ettiğini belirterek, sinemanın açılmasına vesile olan Yelkencioğlu ailesine teşekkür etti. Program Kefken ve Karadeniz’i dünyaya tanıtmak amacıyla düzenlenen 2012 Kayra-Karadeniz Yat Rallisi yarış ve etkinliklerinden kısa film gösterisiyle devam etti.

imageArdından Kefken İlköğretim Okulu öğrencileri, folklor gösterileriyle davetlileri eğlendirdi. Program verilen ikramlar eşliğinde yapılan hoş sohbetler ile devam etti.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.