Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

26Eyl/130

İşini Severek Yapmak – Yunus ÖZEN

0-yWeCRni-Y4dB7VnBİşini Severek Yapmak – Yunus ÖZEN

Bir otobüs muavininden öğrendiklerim

Vakit gece yarısına varmak üzereydi. İstanbul’dan İzmit’e doğru, otobüsün ön koltuklarından birinde seyahat ediyordum. Genç, kıpır kıpır bir muavinimiz vardı.

Genç adam, otobüs hareket eder etmez mikrofonu eline aldı, kaşla göz arasında bir anons yaptı:

-Herkese iyi yolculuklar dilerim.

Daha fazla şey söylemek istiyordu galiba ama utandı, sadece bu cümleyi söyleyebildi. Belki de yeniydi, işe alışmaya çalışıyordu. Koltukları tek tek dolaşıp kibar bir dille hangi durakta ineceğimizi sordu, elindeki listeye not aldı. Sonra içecek servisi yaptı, daha sonrasını hatırlamıyorum, uyuyup kalmışım.

Uyandığımda İzmit’e varmak üzereydik. Çocuk şoförle sohbet ediyordu, ister istemez kulak misafiri oldum. Şoföre şöyle diyordu:

- İçecek servisi yaptım, su servisi yaptım, sonra şeker ikram ettim. Biliyor musunuz, yolculardan biri “Gelirken bu şekilde ikramlar olmamıştı. Teşekkür ederim” dedi. Niçin servis yapmayı ihmal ederler ki? İnsan biraz müşterisini memnun etmek isteyecek, yaptığı işi sevecek. Başka türlü bu yollar uzar da uzar, bitmez.

Çocuğun kıpır kıpır hali ile birlikte anlattıkları da ilginç geldi, dinlemeye devam ettim. Şoföre durağa daha fazla yaklaşırsa gecenin bu yarısında yolcuların üst geçide doğru ellerinde valizlerle daha az yürüyeceğini anlatıp onu uygun bir yerde durmaya ikna etmeye çalıştı. Halkevi durağına geldiğimizde, söylediği şekilde üst geçide en yakın yerde durduk, otobüsten inip üst geçide doğru yürüdüm. Arkamdan seslendi:

- İyi geceler efendim.

Yanından geçerken dikkat ettim, müşterilerin valizlerini indirirken şöyle mırıldanıyordu:

- İzmit’i özlemişim be. Ne güzel oldu, İzmit’e geldik.

İzmit’ten kaç saattir ayrıydı bilmiyorum ama özlemişti onu. Günün çoğunu ayakta ve otobüste geçirmek zorunda olan, yani zor koşullarda işini yapmaya çalışan bu genç adamdan duyduğum işini severek yapma vurgusunu asla unutmayacağım.

Siz işinizi seviyor musunuz?

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.