Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

20Eyl/130

Şükrü Aracı Okulları açıldı.

SAM_6222  Koruma Şirketler Grubu’nun sahipleri Zümran Aracı ile Vefa İbrahim Aracı’nın yaptırdığı ve babalarının ismini verdikleri Şükrü Aracı İlk ve Ortaokulları’nın açılış töreni Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün katılımıyla gerçekleştirildi.

7.250.000 LİRA MALİYET 
Derince Yavuz Sultan Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Bilge Sokak adresinde eski adı Necati Bey ilk ve ortaokulu olan ve sonradan Aracı ailesi tarafından babası Şükrü Aracı anısına yapılan okulda 1010 öğrenci eğitim görecek. Okulda 37 derslik, 3 adet anasınıfı, kütüphane, 3 adet laboratuvar, 1 adet çok amaçlı salon, yemekhane, toplantı salonu ve idari odalar var. Bu modern okulun toplam maliyeti 7 Milyon 250 bin lira olmakla birlikte toplam inşaat alanı da 6 bin 600 metre kare.

“ANNEMİZİN ADINA BİR OKUL DAHA”
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Koruma Şirketler Grubu Yönetim Kurulu ve Kocaeli Kırım Tatarları Derneği Başkanı İbrahim Aracı, “Babam eğitime önem veren bir isimdi. Bizler babamızın adını yaşatmak istediğimizi belirttik ve devletimizin buradaki temsilcisi sayın valimiz önümüzü açtı. Babamızın adını yaşatabildik. Okulumuza bir anaokulu birde spor kompleksi eklemek istiyoruz. Bunun için yan tarafta bulunan parktan yer istedik. Umarız bu isteğimizde yerine gelir. Ve bir de rahmetli annemiz Semahat Aracı adına bir okul daha yapmak istiyoruz.” dedi.
Konuşmalar sonrasında açılış gerçekleştirildi.

SAM_6222SAM_6214    İbrahim Vefa Aracı kürsüde  

SAM_62162a     Balkan Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Bayram Çolakoğlu, Elimsan Genel Müdürü Mustafa Ertürk, Kocaeli Aydınlar Ocağı İlim ve İstişare Kurulu Başkan Vekili Ahsen Okyar        

33a

44a            Anadolu Aydınlar Ocağı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.