Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

18Eyl/130

Taflan Koyunda keşkekli kutlama

SAM_5885  10 Eylül 2013 Çarşamba / Kandıra Bağırganlı Köyü Taflan Koyunda yaz tatilini geçiren Kocaeli Kandıralılar Derneği Denetim Kurulu Başkanı Ahsen Okyar misafirsiz kalmadı.

Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkan Vekili Ecz. Selçuk Arslan, Kabaağaç Köyü Muhtarı Mustafa Bayram Çelik, Kandıra Sağlık Grup Başkanlığından emekli Fevzi Genç, Kandıra Devlet Hastanesinde çalışan Recep Çelik ve Yaşar Çelik ile eş ve çocukları tatilini Bağırganlı Taflan Koyunda geçiren Nursen - Ahsen Okyar çiftine misafir oldular.

Adeta misafirlerin ikramlarıyla geldiği, Nezaket Genç’in özel olarak ve yerli tavuk eti ile hazırladığı keşkek çok beğenildi.

Kandıra Devlet Hastanesinde çalışan Yaşar Çelik’in kızı Figen Çelik’in Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine kayıt yaptırmasının da kutlandığı serin Taflan akşamı geç vakitlere kadar süren neşeli bir sohbet ile tamamlandı.

Keşkek: Buğday kaynatıldıktan sonra üzerine, çiğ sütten elde edilen kaymağın pişirilmesi ile elde edilen tartı konulur. Süt kaymağının piştikten sonra keşkek üzerine konmasına tartı bastırmak denir. Keşkeğin içine de ince doğranmış tavuk etleri konur. Kandıra, Araman Kaymaz Köyünde kına gecesinin en bilinen ve sevilen yemeğidir.

SAM_5888Nursel Okyar ve misafirleri

SAM_5878“Keşkek”

SAM_5885Recep Çelik, Yaşar Çelik, Faruk Çelik, Fatih Çelik, Ahsen Okyar, Fevzi Genç, Ecz. Selçuk Arslan

SAM_5893Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğrencisi Figen Çelik, Ahsen Okyar, Kandıra Çok Programlı Lise Çocuk Gelişim Bölümü mezunu Merve Pınar Çelik

SAM_5890Recep Çelik, Mustafa Bayram Çelik, Yaşar Çelik

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.