Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

8Eyl/130

Kandıra’da Megara Cafe’de Aytaç Kürekçioğlu ziyareti

SAM_5726  06 Eylül 2013 Cuma / Çarşı Mahallesi Helvacı Caddesi No:21 Kandıra adresinde faaliyet gösteren Magare İnternet Cafe’yi Aytaç Kürekçioğlu kardeşim işletiyor.

Aytaç kızımız Kandıra’nın eski ve yerli ailelerinin temsilcisi.. Küllense ve ihmal edilse de önemli bir akrabalık bağımız var. Kandıra’da evimizin olduğu yıllarda da Orhan Mahallesinden komşumuz. Babaannesi Kocabayramlar’dan Zehra Teyzemiz, Enise babaannemizin kardeşi, Dedesi Kürek Muharrem enişte, babası yakın tanıyanların Faik diye hitap ettiği Faruk Kürekçioğlu ağabey. Annesi de Şadan yengemiz..

Yıllar sonra Kandıra Bağırganlı Köyü Taflan Koyu Güzelleştirme  Derneği Başkanı Günay Gülcü ağabey ile birlikte ziyaret ettik. Ziyaret sebebi ile kaybettiğimiz büyüklerimize rabbimin rahmeti ile muamele etmesini, yaşayanlara da sağlık ve başarı içinde uzun bir ömür vermesini dilerim.

KERPE

Kerpe, Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı, batı karadeniz kıyısında küçük bir yerleşim alanıdır. Antik ismi Kalpe olan ve İ.Ö. beşinci yüzyıla kadar giden eski ve önemli bir yerdir. Karadeniz sahilinde doğal korunaklı bir liman olan Kerpe koyu yedinci yüzyılda Miletli veya Megaralı kolonistlerce karadeniz deniz ticaret yollarının kullanılması ve korunması amacıyla bir üs-pazar yeri(emporion) ve liman kenti olarak kuruldu.Kerpe Bitinya Krallığı’nın ardından Roma, Bizans ve Ceneviz gemilerinin uğrağı haline gelmiştir. Osmanlı döneminde Istanbul’un odun, kömür, tomruk gibi ihtiyaçları Kerpe’den sağlanmıştır.

SAM_5722Ahsen Okyar, Aytaç Kürekçioğlu

SAM_5724Günay Gülcü, Ahsen Okyar Megara Cafe’de

SAM_5725Günay Gülcü, Ahsen Okyar

SAM_5723Ahsen Okyar, Aytaç Kürekçioğlu Megara Cafe’de

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.